Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Έχει 11 παιδιά αλλά αρνείται να πάρει επίδομα!

Έχει 11 παιδιά αλλά αρνείται να πάρει επίδομα!

Οι περισσότεροι τρέχουν να πάρουν επίδομα χωρίς να το δικαιούνται και αρκετοί επίσης το παίρνουν χωρίς καν να το δικαιούνται. Όμως αυτή η μάνα είναι παράδειγμα στους δύσκολους αυτούς καιρούς.

Ο λόγος για την 37χρονη Βρετανίδα Τάνια Σάλιβαν από το Κέντ όπου τον Οκτώβριο του 2011 έφερε στη ζωή το 10ο και 11ο μέλος της οικογένειας της. Τις δίδυμες Ελισάβετ και Άννα.

Αν και η οικογένεια έχει 11 παιδιά η ίδια αρνείται να πάρει οποιοδήποτε επίδομα το οποίο και φυσικά δικαιούται.

Πώς αιτιολογεί την απόφασή της; «Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ως δικαιολογία το ότι έχουν πολλά παιδιά για να μην δουλεύουν και να παίρνουν επιδόματα κάτι που με εξοργίζει» λέει χαρακτηριστικά.

Στο παρελθόν η 37χρονη Αγγλίδα εργαζόταν ως σύμβουλος προσλήψεων. Μετά τη γέννηση του έκτου παιδιού της, όμως, πήρε τη «γενναία» απόφαση να παραιτηθεί και να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στην ανατροφή των παιδιών της.

Πώς τα βγάζουν πέρα, τώρα; Κατά δήλωσή της αρκούνται στο εισόδημα του συζύγου της. Η πολυμελής οικογένεια χρειάζεται ολόκληρο μίνι λεωφορείο για να μετακινηθεί. Όσο για τα βασικά είδη διατροφής, καταναλώνουν μέχρι 20 ψωμιά και 50 ποτήρια γάλα την εβδομάδα.

“Ευτυχώς τα μωρά είναι πολύ ήρεμα και δεν με κρατάνε ξύπνια όλη τη νύχτα. Σηκώνομαι από τις 5 το πρωί κάθε μέρα. Μέχρι τη στιγμή που τα παιδιά σηκώνονται έχω βάλει το πρώτο πλυντήριο ρούχων, ηλεκτρική σκούπα, έχω ξεσκονίσει και τους έχω ετοιμάσει και πρωινό”, λέει η Τάνια περιγράφοντας την ημέρα της.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε στο σχολείο όταν ήταν μόλις 13 και 15 ετών αντίστοιχα. Στη συνέχεια χώρισαν και τα ξαναβρήκαν όταν ήταν 20 ετών περίπου. Στα σχεδιά τους δεν ήταν ποτέ μία τόσο μεγάλη οικογένεια όμως τώρα πια δηλώνουν πολύ περήφανοι για αυτήν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε