Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Εχει το μυαλό του στο σεξ, είναι συμφεροντολόγος και διεφθαρμένος

Ολα αυτά αναφέρονται στις αποκαλύψεις του ιταλικού περιοδικού L’ Espresso που δημοσιεύει σήμερα σε διεθνή αποκλειστικότητα νέα στοιχεία και αποκαλύψεις του ιστοτόπου WikiLeaks για το πώς κρίνει η αμερικανική διπλωματία τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Σε εκθέσεις της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στη Ρώμη, σύμφωνα με το L’ Espresso, τονίζεται ότι « υπάρχει η αίσθηση πως ο ιταλός πρωθυπουργός θέλει να δώσει μεγαλύτερο βάρος στα προσωπικά του συμφέροντα απ’ ό,τι σε εκείνα του κράτους, πως προτιμά να επιλέγει βραχυπρόθεσμες λύσεις και όχι μεγαλόπνοες στρατηγικές, πως χρησιμοποιεί συχνά κρατικούς θεσμούς και οικονομικά μέσα του δημοσίου για να αποκομίσει εκλογικό όφελος σε βάρος των αντιπάλων του».

Ο Ρόναλντ Σπόλι, πρώην πρέσβης της Ιταλίας στη Ρώμη, σύμφωνα με το ιταλικό περιοδικό αναφέρει επίσης ότι «η αργή αλλά σταθερή φθίνουσα οικονομική πορεία της Ιταλίας, απειλεί τις δυνατότητές της να παίξει έναν σημαντικό ρόλο στην διεθνή αρένα».

Στις εκθέσεις των αμερικανών διπλωματών που αναδημοσιεύονται από το L’ Espresso δεν λείπουν και οι αναφορές στην προσωπική ζωή του «Καβαλιέρε»: γίνεται λόγος για «τηλεφωνικούς διάλογους με ιερόδουλη», «αποκαλυπτικές γιορτές με πολύ νεαρές, πραγματικά, κοπέλες» και για τις «καταγγελίες πολλαπλών ιδιωτικών συναναστροφών» που έγιναν από την πρώην σύζυγο του Μπερλουσκόνι, Βερόνικα Λάριο.

Αυτό όμως που ενδιαφέρει κατά κύριο λόγο τους διπλωμάτες των Ηνωμένων Πολιτειών είναι η πολιτική δράση του μεγιστάνα-πρωθυπουργού.

Οπως υπογραμμίζει στον ιστότοπό του το L’ Espresso, η Αμερική, εκμεταλλεύθηκε την εσωτερική και διεθνή αδυναμία του Καβαλιέρε, για να πετύχει σημαντικά αποτελέσματα: περισσότερους ιταλούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν, νέες στρατιωτικές βάσεις στην βόρια και νότια Ιταλία, καθολική υποστήριξη στο μπρά ντε φέρ με το Ιράν, στήριξη των πρωτοβουλιών της Ουάσιγκτον, και στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Παραμένει, όμως, σύμφωνα με τα στοιχεία του WikiLeaks, ένα κύριο σημείο τριβής. Η φιλία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, φέρεται να ενοχλεί, πολύ έντονα, την αμερικανίδα υπουργό εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον. Δεν πρόκειται, φυσικά, μόνο για την προσωπική σχέση των δυο πολιτικών, αλλά για την ενίσχυση, μέσω αυτής, του μεγαλύτερου «όπλου» της Ρωσίας: εκείνου της Gazprom, της τεράστιας διάθεσης, δηλαδή, φυσικού αερίου.

Σχετικά με την στενή αυτή συνεργασία, η αμερικανική πρεσβεία στη Ρώμη, σύμφωνα πάντα με το WikiLeaks, τονίζει ότι «ο Σίλβιο στηρίζει τις πιο επικίνδυνες διαθέσεις του Πούτιν».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε