Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

“Έχω ρωσικό διαβατήριο αλλά είμαι Γάλλος”

“Έχω ρωσικό διαβατήριο αλλά είμαι Γάλλος”

“Έχω ρωσικό διαβατήριο, αλλά είμαι Γάλλος“, δήλωσε σήμερα ο ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ σε συνέντευξή του στο αθλητικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο L’ Équipe 21.

“Έχω ρωσικό διαβατήριο, αλλά είμαι Γάλλος και θα έχω σίγουρα τη διπλή βελγική υπηκοότητα”, πρόσθεσε ο ηθοποιός, αρνούμενος ότι δέχτηκε αυτό το νέο διαβατήριο “για να αποφύγει τους φόρους”. Στην πραγματικότητα, ενδεχομένως να έχει τριπλή υπηκοότητα.

“Αν ήθελα να αποφύγω τους φόρους, θα το είχα κάνει εδώ και καιρό”, επισήμανε ο Ντεπαρντιέ. “Ορισμένοι έφυγαν πριν από 20 χρόνια. Μεταξύ των 50 Γάλλων της εφημερίδας JDD (σ.σ. οι 50 προσφιλέστερες προσωπικότητες των Γάλλων σύμφωνα την ετήσια κατάταξη της Journal du Dimanche), υπάρχουν ίσως 20 που βρίσκονται στη Γαλλία. Οι άλλοι 30 είναι αλλού”, τόνισε.

“Είναι φυσιολογικό οι άνθρωποι να αντιτίθενται σε αυτό. Είμαι πολίτης του κόσμου. Έχω ταξιδέψει σε χώρες όπου είδα πραγματικές αδικίες. Δεν ήταν καθόλου ωραίο. Όμως δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Εναπόκειται στους πολιτικούς να κάνουν πράγματα. Μερικές φορές είμαι αδέξιος στις παρατηρήσεις μου, αλλά είμαι άνθρωπος. Μπορώ επίσης και να κάνω λάθος, αλλά ποτέ σε θέματα καρδιάς”, υπογράμμισε.

Ο Ντεπαρντιέ έκανε τις δηλώσεις αυτές από την Ζυρίχη, όπου είχε “προσκληθεί” από τον πρόεδρο της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, για την απονομή απόψε της Χρυσής Μπάλας του 2012, το βραβείο για τον καλύτερο παίκτη ποδοσφαίρου στον κόσμο, και για το οποίο ο Αργεντινός Λέο Μέσι είναι φαβορί.

“Με προσκάλεσε εδώ (στη Ζυρίχη), και είμαι πολύ κολακευμένος”, δήλωσε ο ηθοποιός για να εξηγήσει την παρουσία του στην Ελβετία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ζωή του Ζεράαρ Ντεπαρντιέ στη Ρωσία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε