Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Εχούντ Μπαράκ κατά ΟΗΕ για την έρευνα στη Γάζα

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Ο ισραηλινός υπουργός Αμύνης κάλεσε τον ΟΗΕ να αναστείλει την έρευνά του για την ισραηλινή επίθεση στον στολίσκο για τη Γάζα.

 

Ο υπουργός Αμύνης του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ προέτρεψε σήμερα τον γγ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν να αναστείλει τα σχέδια του Οργανισμού για τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας υπό την αιγίδα του για την αιματηρή επίθεση ισραηλινών στρατιωτών κατά του ανθρωπιστικού στολίσκου για τη Γάζα.
 
«Εκφράσαμε προς το παρόν τις απόψεις μας, και καθώς προετοιμάζονται νέοι στολίσκοι θα ήταν καλλίτερα να αφήναμε κατά μέρους την έρευνα το ΟΗΕ για κάποιο χρονικό διάστημα», τόνισε ο Μπαράκ μετά τη συνάντησή του με τον γγ του Οργανισμού.
 
Ο ίδιος τόνισε πως επί του παρόντος η πενταμελής επιτροπή που έχει ορίσει το Ισραήλ, με τη συμμετοχή δύο ξένων παρατηρητών, είναι αρκετή.
 
«Έχουμε προωθήσει τη δική μας ανεξάρτητη έρευνα, η οποία πιστεύουμε πως είναι σαφώς ανεξάρτητη, αξιόπιστη, βάσιμη και θα πρέπει να την αφήσουμε να λειτουργήσει», τόνισε ο Μπαράκ.
 
Ο ισραηλινός υπουργός δεν προσδιώρισε εάν η χώρα του θα αποδεχθεί την πρόταση του Μπαν αργότερα και αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις.
 
Ο ίδιος τόνισε πως θα ήταν «κάπως ανεύθυνο» για οποιονδήποτε να δώσει άδεια για να αποπλεύσουν άλλα πλοία με προορισμό τη Γάζα. «Είναι γνωστόν τοις πάσιν πως ζητήσαμε από όλους, όπως ζητήσαμε και από τον προηγούμενο στολίσκο, να μας ακολουθήσουν και να περάσουν από το λιμάνι του Ασντόντ», τόνισε.
 
«Δεν μπορούμε να δεχθούμε οποιονδήποτε θελήσει να καταπλεύσει άμεσα στη Γάζα. Θεωρούμε υπεύθυνη την κυβέρνηση του Λιβάνου. Μπορεί να υπάρξουν τριβές, οι οποίες ενδέχεται να οδηγήσουν σε σύγκρουση, κάτι που δεν είναι απαραίτητο», τόνισε ο Μπαράκ, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να αποπλεύσουν πλοία με ανθρωπιστική βοήθεια από λιμάνια του Λιβάνου.

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε