Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

«Εύθραυστη» η παγκόσμια οικονομία λέει η G20

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Καθόλου αισιόδοξοι δεν είναι οι ηγέτες πέντε χωρών της G20 και σε επιστολή τους ζητούν από τους ομολόγους τους να συντονίσουν τις οικονομικές πολιτικές τους.

Σε επιστολή τους με ημερομηνία 25 Μαρτίου, πέντε ηγέτες της G20 μεταξύ των οποίων οι Μπαράκ Ομπάμα και Νικολά Σαρκοζί, προειδοποιούν πως η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας παραμένει εύθραυστη. Εκτός από τους ηγέτες των ΗΠΑ και της Γαλλίας, η επιστολή υπογράφεται από τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Λι Μιουνγκ-Μπακ και τους πρωθυπουργούς της Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν και του Καναδά, Στίβεν Χάρπερ.

«Σήμερα σας γράφουμε για να υπογραμμίσουμε την ανάγκη να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις μας για το συντονισμό των μακροοικονομικών πολιτικών μας, βάσει των αποφάσεων που ελήφθησαν στη σύνοδο της G20 στο Πίτσμπουργκ, των ΗΠΑ, τον Σεπτέμβριο του 2009», σημειώνουν οι πέντε αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων στην επιστολή που απευθύνουν στους ομολόγους τους των λοιπών κρατών της G20.

«Όμως η δουλειά μας δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Η σημερινή ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας παραμένει εύθραυστη». Οι δύο προσεχείς σύνοδοι της G20 θα γίνουν τον Ιούνιο στο Τορόντο και το φθινόπωρο στη Σεούλ και ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος εξέφρασε πρόσφατα την επιθυμία η σύνοδος της G20 στη χώρα του να επικεντρωθεί στην επεξεργασία ενός προγράμματος για μετά την κρίση.

Σημειώνεται πως η G20 απαρτίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Αργεντινή, Αυστραλία, Βραζιλία, Βρετανία, Καναδάς, Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, Ινδία, Ινδονησία, Ιταλία, Ιαπωνία, ΗΠΑ, Νότια Κορέα, Μεξικό, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Νότια Αφρική και Τουρκία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε