Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

“Ευχαριστούμε για τη βοήθεια στην κρίση, μειώνουμε τους φόρους”

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Το τελευταίο πακέτο μέτρων που μπήκε στις πλάτες των Ελλήνων ήταν πάνω-κάτω 6 δισ. Τόση θα είναι και η μείωση των φόρων που υπόσχεται ο συνασπισμός της κυβέρνησης…

τη Γερμανίας, εδώ έχουμε μέλλον μπροστά μας μέχρι να ακούσουμε τη λέξη “φορο-ελάφρυνση”.
Ως το 2014 λοιπόν στη Γερμανία όσοι έχουν χαμηλά και μεσαία εισοδήματα θα δουν τους φόρους να μειώνονται και αυτό γιατί ο κυβερνητικός συνασπισμός αναγνωρίζει τη συμβολή των πολιτών στην αντιμετώπιση της κρίσης!

«Μια πραγματική ενδυνάμωση του προϋπολογισμού είναι το προαπαιτούμενο, αλλά την ίδια στιγμή θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους πολίτες για όσα παραχώρησαν κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης», δήλωσε η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο μετά από συνάντηση με τους ηγέτες των κομμάτων που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Εκτός από τη μείωση των φόρων, που ήταν το κύριο μέλημα των φιλελευθέρων, τα κόμματα συμφώνησαν επίσης σε μία μεταρρύθμιση του συστήματος ασφάλισης για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη μακροχρόνιας φροντίδας και περίθαλψης (αύξηση των εισφορών και των παροχών) και ένα επίδομα για τους γονείς που δεν πηγαίνουν τα παιδιά τους στο βρεφονηπιακό σταθμό, κάτι που διεκδικούσαν οι χριστιανοδημκράτες του CDU.

Τα μέτρα θα πρέπει να εγκριθούν από τους βουλευτές της Μπούντεσταγκ, την Κάτω Βουλή, αλλά και από την Μπούντεσρατ, την Ανω Βουλή, όπου εκπροσωπούνται τα κρατίδια. Στο δεύτερο αυτό σώμα, ωστόσο, η κυβέρνηση δεν διαθέτει την πλειοψηφία και τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν δηλώσει ότι είναι αντίθετα στη μείωση των φόρων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε