Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Φέκτερ: Ανόητες οι ιδέες Ολάντ

Φέκτερ: Ανόητες οι ιδέες Ολάντ

Η αυστριακή υπουργός Οικονομικών ξαναχτύπησε. Σήμερα στο στόχαστρο της βρέθηκε ο νέος γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Θέσεις μάχης φαίνεται να παίρνουν τα δύο ευρωπαϊκά στρατόπεδα («Λιτότητα» vs «Ανάπτυξη») ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής. Η κατά παγία τακτική συντασσόμενη με την Αγκελα Μέρκελ, υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας χαρακτήρισε «ανοησίες» τις αναπτυξιακές προσθήκες που προωθεί ο Γάλλος πρόεδρος, ενώ εκτίμησε ότι πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν απαλάσσει τη χώρα μας από την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων.

Μιλώντας στην Oberoesterreichische Nachrichten, η Μαρία Φέκτερ χαρακτηρίζει μονόδρομο για την Ελλάδα τις μεταρρυθμίσεις και αποκρούει τη λογική του νέου νόμίσματος:

«Ενα νέο νόμισμα δεν είναι μάννα εξ ουρανού. Μία νομισματική υποτίμηση μπορεί βραχυπρόθεσμα να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας, αλλά τελικά δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά οι μεταρρυθμίσεις με στόχο την ανάπτυξη.

Επιπρόσθετα, σε κάθε πιθανό σενάριο εξόδου από την Ευρωζώνη, η Ελλάδα θα αντιμετωπίζει τις μέγιστες αντιξοότητες. Κανένα από αυτά δεν είναι θετικό, ώστε κάποιος να το επιδιώξει», λέει η αυστριακή υπουργός Οικονομικών

Ιδιαίτερα σκληρή είναι η απάντησή της όταν ερωτάται για τις θέσεις του νεοεκλεγέντος Γάλλου Προέδρου:
«Ανάπτυξη που χρηματοδοτείται με νέα χρέη; Αυτές είναι συνταγές περασμένων ετών. Οι θέσεις που προωθούνται από τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ είναι ανόητες, είναι ακριβώς αυτές που μας έφεραν σε αυτό το χάλι.
Οι ίδιες θέσεις πρεσβεύουν ότι κάθε μέτρο αποταμίευσης είναι λάθος, καθώς εμποδίζει την ανάπτυξη. … Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να αποδίδουν αποτελέσματα, όπως και οι στοχευμένες επενδύσεις σε τομείς που παράγουν ανάπτυξη, όπως είναι η έρευνα και η εκπαίδευση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Φέκτερ ξαναχτύπησε: “Οι εκλογές αποτελούν «ντε φάκτο» δημοψήφισμα για το ευρώ” – Οικονομία

Χ. Φίσερ: “Να σταματήσουν οι επιπόλαιες εκτιμήσεις για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ”

Φέκτερ: Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι μία λύση ακριβή – Κόσμος

“Κομανέτσι” η αυστριακή υπουργός Οικονομικών – Αγάπησε ξαφνικά την Ελλάδα – Κόσμος

Ακόμη και τη Μέρκελ εξόργισε η απειλή Φέκτερ να μας διώξει από την ΕΕ! – Κόσμος

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε