Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Φέκτερ: Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι μία λύση ακριβή

Φέκτερ: Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι μία λύση ακριβή

Η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, σε σημερινή συνέντευξή της στην μεγαλύτερης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα “Κρόνεν Τσάιτουνγκ”, χαρακτήρισε ακριβή λύση μία έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Η ίδια τόνισε χαρακτηριστικά πως «φθηνό δεν είναι πλέον τίποτε σε αυτή την κρίση του ευρώ, ούτε μια παραμονή, ούτε μια αποπομπή των Ελλήνων».

Η Αυστριακή υπουργός σημειώνει πως «μια έξοδος σίγουρα δεν θα ήταν εύκολη υπόθεση και από οικονομική άποψη, αλλά αυτό θα πρέπει να το αποφασίσουν οι ίδιοι οι Έλληνες» και η ίδια τάσσεται υπέρ μιας Ευρωζώνης με τη συμμετοχή της Ελλάδας, με τήρηση όμως, από μέρους της, όλων των όρων και με μεταρρυθμίσεις.

Η κ. Φέκτερ, η οποία βρίσκεται στο Λονδίνο, όπου προεδρεύει της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, επισημαίνει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σήμερα πολύ καλύτερα προετοιμασμένη για μια χρεοκοπία της Ελλάδας, απ΄ ότι πριν μερικά χρόνια, και οι τράπεζες είναι σε καλύτερη θέση, πως υπήρξε ήδη διαγραφή χρέους και ο Μόνιμος Μηχανισμός Στήριξης λειτουργεί νωρίτερα απ΄ ό,τι σχεδιαζόταν.

Παρατηρεί, επίσης, πως πριν από δύο χρόνια το “ελληνικό δράμα” ήταν κάτι το πρωτόγνωρο, στο μεταξύ όμως κανείς έχει εξοικειωθεί και προσθέτει ότι από μια χρεοκοπία της Ελλάδας θα πλήττονταν κυρίως ιταλικές τράπεζες που έχουν δώσει πολλά δάνεια, ενώ οι ελληνικές τράπεζες πλήττονται από φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διαψεύδει η Κομισιον ότι επεξεργάζεται σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε