Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Φιλιππίνες: Εκατόμβη νεκρών από τη νέα τροπική καταιγίδα – Δεκάδες αγνοούμενοι

Φιλιππίνες: Εκατόμβη νεκρών από τη νέα τροπική καταιγίδα – Δεκάδες αγνοούμενοι

Περίπου 12.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας της νέας τροπικής καταιγίδας που σάρωσε τις Φιλιππίνες.

Σχεδόν 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες αγνοούνται από το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας που έπληξε τις νότιες Φιλιππίνες, προκαλώντας κατολισθήσεις και πλημμύρες, ανακοίνωσαν σήμερα οι Αρχές, προσθέτοντας ότι τα θύματα προέρχονται από το νησί Μιντανάο.

«Ακόμα προσπαθούμε να επιβεβαιώσουμε τις αναφορές για ένα χωριό που θάφτηκε κάτω τη λάσπη, εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης», δήλωσε ο Ράιαν Κάμπους, αξιωματούχος στην πόλη Τουμπόντ.

Τραγωδία χωρίς τέλος

Δεκαεννέα πτώματα εντοπίστηκαν κοντά στην πόλη Τουμπόντ, όπου η τροπική καταιγίδα, με ανέμους με ταχύτητα 125 χλμ. την ώρα, προκάλεσε στιγμιαίες πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Τέσσερις ακόμη άνθρωποι σκοτώθηκαν σε γειτονικές πόλεις και επτά επιπλέον στην επαρχία Λανάο ντελ Σουρ, τόνισαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Περίπου 12.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Λιγότερο από μια εβδομάδα πριν, η τροπική καταιγίδα Κάι-Τακ έπληξε τις κεντρικές Φιλιππίνες με αποτέλεσμα 54 νεκρούς και 24 αγνοούμενους.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις