Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Φιντέλ Κάστρο: “Έχω ακόμα πράγματα να κάνω”

Φιντέλ Κάστρο: “Έχω ακόμα πράγματα να κάνω”

 Ο Φιντέλ Κάστρο δήλωσε σε συνέντευξή του σε μεξικανική εφημερίδα ότι έχει ακόμη “πράγματα να κάνει”, αφότου “αναστήθηκε” από την σοβαρή ασθένεια που υπέφερε.

“Θέλω να σας πω ότι έχετε μπροστά σας ένα είδος αναστημένου”, δήλωσε ο 84χρονος Κάστρο, αναφερόμενος στην σοβαρή ασθένεια του, η οποία τον είχε αναγκάσει στις 31 Ιουλίου 2006 να παραχωρήσει την προεδρία της χώρας στον αδελφό του Ραούλ.

“Δεν ήλπιζα πια να ζήσω. Αναρωτήθηκα πολλές φορές αν αυτοί οι άνθρωποι (οι γιατροί) θα με αφήσουν να ζήσω σε αυτές τις συνθήκες ή θα μου επιτρέψουν να πεθάνω. Εγώ επέζησα, αλλά σε πολύ κακή φυσική κατάσταση”, σημείωσε ο Φιντέλ Κάστρο στην μεξικανική εφημερίδα La Jornada.

“Δεν θέλω να είμαι απών αυτές τις ημέρες. Ο κόσμος βρίσκεται στην πιο ενδιαφέρουσα και στην πιο επικίνδυνη φάση της ύπαρξής του και είμαι δεσμευμένος να συμμετέχω σε ό, τι θα συμβεί. Έχω ακόμα πράγματα να κάνω” τόνισε ο Κάστρο.

Η σύντροφός του Ντάλια Σότο ντελ Βάλε, δήλωσε ότι ο Κουβανός ηγέτης ζύγιζε μόλις 66 κιλά όταν ξεκίνησε η αργή ανάκαμψη του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε