Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Φοιτητής του Κέιμπριτζ έριξε πυροσβεστήρα σε αστυνομικούς!

Η αστυνομία προχώρησε σε 55 συλλήψεις έπειτα από τις βιαιότητες που σημειώθηκαν, στο περιθώριο διαδήλωσης των φοιτητών κατά του τριπλασιασμού των διδάκτρων στα πανεπιστήμια.

Η τελευταία, χρονολογικά, σύλληψη είναι εκείνη ενός 23χρονου φοιτητή, ο οποίος κατηγορείται ότι έριξε από ψηλά έναν πυροσβεστήρα πάνω στους αστυνομικούς ενώ βρισκόταν στο κτίριο που στεγάζει το Συντηρητικό Κόμμα, στο οποίο «εισέβαλαν» οι φοιτητές. Ο νεαρός, που σπουδάζει στο περίφημο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και το όνομά του δεν ανακοινώθηκε, αφέθηκε ωστόσο ελεύθερος με εγγύηση, εν αναμονή συμπληρωματικής έρευνας, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος.

Οι εικόνες που τον έδειχναν να ρίχνει τον πυροσβεστήρα έκαναν το γύρο των τηλεοπτικών καναλιών και αποτέλεσαν μια σημαντική στιγμή στην αντιπαράθεση πρόσωπο με πρόσωπο ανάμεσα στις δυνάμεις της τάξης και τους φοιτητές, που κράτησε για αρκετές ώρες της μέρας.

Στη διαδήλωση έλαβαν μέρος ανάμεσα στα 20.000 και 50.000 άτομα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας ή των διαδηλωτών. Ξεκίνησε ειρηνικά προτού μία ομάδα διαδηλωτών επιτεθεί σε ένα κτίριο που στεγάζει την έδρα του κυβερνώντος κόμματος, καταλαμβάνοντας και λεηλατώντας το χολ των γραφείων. Σαράντα ένας άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Από τους 55 συλληφθέντες, “η πλειοψηφία” είναι φοιτητές, διευκρίνισε η Σκότλαντ Γιαρντ. Δέκα από αυτούς είναι ανήλικοι, οι άλλοι είναι μεταξύ 18 και 26 χρονών, προσέθεσε η αστυνομία. Οι διοργανωτές τις διαδήλωσης, καθώς και πολλοί πολιτικοί, καταδίκασαν τις βιαιότητες.

Το κίνημα, πρωτοφανούς έκτασης μετά την ανακοίνωση ενός προγράμματος δρακόντειων μέτρων λιτότητας από τη νέα κυβέρνηση, είχε σκοπό τη διαμαρτυρία κατά του σχεδίου να τριπλασιαστούν τα ετήσια δίδακτρα στο πανεπιστήμιο από 3.290 λίρες (3.777 ευρώ) στις 9.000 λίρες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε