Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Φονικά επεισόδια στον Βόρειο Καύκασο

Φονικά επεισόδια στον Βόρειο Καύκασο

Η ηγεσία της ρωσικής κυβέρνησης προσπαθεί να ελέγξει μια ισλαμιστική εξέγερση.

Τουλάχιστον τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν σήμερα από εκρήξεις και πυροβολισμούς στο Βόρειο Καύκασο, όπου το Κρεμλίνο προσπαθεί να ελέγξει μία ισλαμιστική εξέγερση, μετέδωσαν ρωσικά μέσα ενημέρωσης. 

Στην πόλη Μάλγκομπεκ της Ινγκουσετίας, ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και δέκα άτομα τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε τη στιγμή που στην περιοχή είχαν σπεύσει αστυνομικοί, επειδή λίγο νωρίτερα είχε σημειωθεί άλλη έκρηξη. Από την πρώτη έκρηξη καταστράφηκε ένα κατάστημα και τραυματίστηκαν τρία άτομα, δήλωσε προς το Ρόιτερ ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας. 

Σε ένα άλλο περιστατικό, μία γυναίκα πωλήτρια περιπτέρου πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από αγνώστους στην Μάλγκομπεκ, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο μία μη κατονομαζόμενη πηγή. Στο γειτονικό Νταγκεστάν, ένας αυτόπτης μάρτυρας, που δεν ήθελε να αναφερθεί το όνομά του, είπε στο Ρόιτερ ότι ένας ένοπλος σκότωσε έναν πνευματικό ηγέτη ανοίγοντας πυρ έξω από τέμενος σε χωριό με αποτέλεσμα ένα άτομο να τραυματιστεί. 

Το Ιnterfax μετέδωσε ότι σε ένα άλλο περιστατικό πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε ο επικεφαλής της περιοχής Μαγκαραμκέντ του Νταγκεστάν, περί τα 167 χιλιόμετρα ΝΑ της πρωτεύουσας Μαχατσκάλα, ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του.  Για τις δύο επιθέσεις αυτοκτονίας στο μετρό της Μόσχας τον Μάρτιο, στις οποίες σκοτώθηκαν 40 άνθρωποι, οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ευθύνονταν δύο γυναίκες από το Νταγκεστάν. 

Παρότι το Κρεμλίνο διαθέτει δισεκατομμύρια δολάρια για τα επόμενα χρόνια στο Βόρειο Καύκασο, όπου η ανεργία φθάνει το 50% σε ορισμένες περιοχές, θρησκευτικοί ηγέτες και κυβερνητικοί παράγοντες υποστηρίζουν ότι πολλοί νέοι έχουν στραφεί στον εξτρεμισμό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε