Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Φονικές πλημμύρες στη Νιγηρία

Φονικές πλημμύρες στη Νιγηρία

Τουλάχιστον 28 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι αγνοούνται στην κεντρική Νιγηρία, από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές στην περιοχή.

“Μέτρησα 28 πτώματα και υπάρχει αδιευκρίνιστος αριθμός αγνοούμενων”, είπε ο Κέμι Νσε, αξιωματούχος από την περιφέρεια Σένταμ της Πολιτείας Πλατό. Πρόσθεσε ότι εξαιτίας των βροχών περίπου 1500 άτομα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Πολλές καλλιεργήσιμες εκτάσεις πλημμύρισαν ενώ καταστράφηκαν γέφυρες και κατοικίες.

Οι διασώστες δυσκολεύονται να φτάσουν στις πληγείσες περιοχές, σημείωσε από την πλευρά του ένας αξιωματούχος του Ερυθρού Σταυρού, ο Μανασέχ Πάνπε. “Πολλές γέφυρες καταστράφηκαν, πολλοί έχασαν τα σπίτια τους”, πρόσθεσε.

Πλημμύρες είχαν σημειωθεί και τον περασμένο μήνα στην ίδια πολιτεία, αλλά σε άλλη περιφέρεια. Τριάντα πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 200 σπίτια καταστράφηκαν ή υπέστησαν μεγάλες ζημιές.

Σφοδρές βροχοπτώσεις σημειώνονται στη Νιγηρία από το Σάββατο και οι αρχές προειδοποιούν ότι τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να ενταθούν, προκαλώντας και νέες πλημμύρες. Η περίοδος των βροχών συνήθως διαρκεί από τον Μάρτιο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Πέρσι το καλοκαίρι 102 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν, εξαιτίας των βροχών, κατέρρευσε ένα φράγμα στη νοτιοδυτική Νιγηρία.

Διαβάστε

Βυθισμένο το 80% της Μανίλα από τις φονικές πλημμύρες!

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε