Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Φονικές πλημμύρες στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους απο τις πλημμύρες στην Τσεχία . ΦΩΤΟ REUTERS

Την ώρα που η Ρωσία φλέγεται, η Τσεχία, η Γερμανία, η Πολωνία και η Λιθουανία θρηνούν θύματα απο τις καταρρακτώδεις βροχές.

14 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους απο τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν την  Πολωνία, την Τσεχία, τη Γερμανία και τη Λιθουανία.

Στη Λιθουανία, δύο παραθεριστές έχασαν τη ζωή τους κάτω από δέντρα που έπεσαν πάνω στα αντίσκηνά τους, μετά απο ισχυρή καταιγίδα κοντά στη Βαρένα, στα νότια της χώρας. Άλλοι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από καταιγίδες στο βόρειο τμήμα της χώρας ενω τα νερά απέκλεισαν πολλά σημεία του οδικού δικτύου της χώρας και πλημμύρισαν τους δρόμους του λιμανιού Κλαΐπέντα.

Στην Πολωνία, τρεις άνθρωποι πνίγηκαν στην Κάτω Σιλεσία, στα νοτιοανατολικά της χώρας, κοντά στα σύνορα με την Τσεχία και τη Γερμανία. Δύο γυναίκες πνίγηκαν στην Μπογκατίνια, μία πόλη περίπου 20.000 κατοίκων που υπέστη σημαντικές ζημιές από την υπερχείλιση ενός ποταμού. Το τρίτο θύμα ήταν ένας πυροσβέστης 55 ετών, τον οποίο παρέσυρε το ρεύμα στη Ραντομιερζίτσε, στην ίδια περιοχή, όπου κατέρρευσε ένα φράγμα.
Περίπου 700 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους και περισσότερα από 4.000 νοικοκυριά παρέμειναν χωρίς ηλεκτρικό στην περιοχή, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την περιοχή τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία.

Στο Νόικιρχεν στη Σαξωνία (νοτιοανατολικά), τρεις άνθρωποι πνίγηκαν σε ένα υπόγειο, ενώ καταρρακτώδης βροχή έπεφτε στην πόλη αυτή που βρίσκεται κοντά στο Κέμνιτς.

Στην Τσεχία, οι πλημμύρες προκάλεσαν το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων στα βόρεια της χώρας, ενώ τρεις άνθρωποι εξακολουθούν και σήμερα να φέρονται ως αγνοούμενοι, δήλωσε εκπρόσωπος των τοπικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.
Οι πλημμύρες στέρησαν το ηλεκτρικό ρεύμα σε 1.000 νοικοκυριά και το φυσικό αέριο σε 4.000 νοικοκυριά, κυρίως στην περιοχή Λίμπερετς, 100 χιλιόμετρα βόρεια της Πράγας. Περίπου 200 άνθρωποι απομακρύνθηκαν με ελικόπτερα από τις εστίες τους.

Ωστόσο η βροχή σταμάτησε και οι προγνώσεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας γι΄αυτήν την περιοχή της Ευρώπης είναι περισσότερο αισιόδοξες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε