Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Φονική κακοκαιρία στην Ιταλία – Έξι νεκροί και δύο αγνοούμενοι

Φονική κακοκαιρία στην Ιταλία – Έξι νεκροί και δύο αγνοούμενοι

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν σήμερα τη βορειοδυτική Ιταλία και κυρίως τη Γένοβα, στη Λιγουρία προκάλεσαν έξι νεκρούς και δυο αγνοούμενους.

Μία γυναίκα σκοτώθηκε όταν χτυπήθηκε από αυτοκίνητα που είχαν παρασυρθεί από τα νερά ενός χειμάρρου, ενώ ακόμη μία γυναίκα και τα δύο παιδιά της, δέκα και ενός έτους, βρέθηκαν νεκροί στην ίδια συνοικία. Δυο τραυματίες, σε σοβαρή κατάσταση, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Γκασλίνι.

Οι άλλοι πέντε βρήκαν τραγικό θάνατο μέσα στην είσοδο πολυκατοικίας, στην περιοχή Κουέτζι. Είχαν περάσει γρήγορα τον δρόμο και είχαν καταφέρει να μπουν μέσα στην πολυκατοικία, χωρίς να φαντάζονται ότι τα αγριεμένα νερά θα τους έπνιγαν μέσα σε αυτήν.

Ο χείμαρρος Φερετζιάνο παρέσυρε δεκάδες αυτοκίνητα, προκάλεσε πλημμύρες σε δεκάδες μαγαζιά, ενώ παρέσυρε ακόμη και ένα περίπτερο. Οι δρόμοι της Γένοβας θυμίζουν, σε πολλά τους σημεία, ποτάμι, ενώ η άσφαλτος έχει υποχωρήσει.

Στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο κόπηκε η ηλεκτροδότηση και η παροχή φυσικού αερίου, προς αποφυγή βραχυκυκλωμάτων και εκρήξεων.

Στην προσπάθεια εντοπισμού των αγνοουμένων έχουν επιστρατευθεί και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, ενώ η πρόσβαση στον σιδηροδρομικό σταθμό Μπρίνιολε και όλη την γύρω περιοχή, είναι αδύνατη, λόγω της πλημμύρας.

Η δήμαρχος της πόλης, Μάρτα Βιντσέντσι, έκανε λόγο για “απρόβλεπτη τραγωδία” και πρόσθεσε ότι “οι βροχοπτώσεις θα συνεχισθούν και αναμένονται νέες πλημμύρες”.

Η πολιτική προστασία συνέστησε στους κατοίκους της Γένοβας να μην πλησιάζουν από τους χείμαρρους και να καταφύγουν στους πάνω ορόφους των κτιρίων.

Οι τοπικές αρχές αποφάσισαν να κρατήσουν κλειστά τα σχολεία αύριο Σάββατο, ενώ η ιταλική εταιρεία αυτοκινητοδρόμων κάλεσε τους οδηγούς να αποφεύγουν να ταξιδεύουν στη Γένοβα.


Οι σφοδρές βροχοπτώσεις πλήττουν την Ιταλία μία εβδομάδα μετά από ένα άλλο κύμα κακοκαιρίας που προκάλεσε το θάνατο 10 ανθρώπων και ζημιές ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στη Λιγουρία και στη βόρεια Τοσκάνη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε