Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Φονικοί ανεμοστρόβιλοι σαρώνουν τις ΗΠΑ, 12 οι νεκροί (ΦΩΤΟ και VIDEO)

Φονικοί ανεμοστρόβιλοι σαρώνουν τις ΗΠΑ, 12 οι νεκροί (ΦΩΤΟ και VIDEO)

Πένθος και καταστροφή στις ΗΠΑ από τους πολλαπλούς καταστροφικούς ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν τις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ.

Ιλινόις, Μιζούρι, Κάνσας μετρούν πληγές και μοιάζουν με εμπόλεμες ζώνες. Οι περισσότεροι κάτοικοι δεν άκουσαν τις σειρήνες που ήχησαν προειδοποιητικά για τους επερχόμενους ανεμοστρόβιλους κατά τις 04:30 τα ξημερώματα.

Μόνο στο Χάρισμπεργκ της πολιτείας του Ιλινόι έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον έξι άνθρωποι. Άλλοι τρεις έχασαν σκοτώθηκαν στο Μιζούρι, όπου η πολιτεία κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και άλλος ένας στο Κεντάκι.



Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 100. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει πως σιγά σιγά το φαινόμενο θα υποχωρήσει.

Το σύστημα συνέχισε να κινείται νοτιοανατολικά και ανατολικά, προς το Κεντάκι του Τενεσί, τη βόρεια Λουιζιάνα, το νότιο Οχάιο και την δυτική Βιρτζίνια, σύμφωνα με ειδικούς του AccuWeather.com.

Ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε το Χάρισμπεργκ κατηγοριοποιήθηκε ως EF4, το δεύτερο ισχυρότερο επίπεδο της εξαβάθμιας αναβαθμισμένης κλίμακας Φουτζίτα, και είχε ανέμους ταχύτητας 260 χιλιομέτρων ως 320 χιλιομέτρων την ώρα.



Ο ανεμοστρόβιλος διέλυσε τμήμα του νοσοκομείου του Χάρισμπεργκ, αποκαλύπτοντας άδεια κρεβάτια, αφού οι ασθενείς απομακρύνθηκαν όταν ήχησαν οι σειρήνες. Μια νοσοκόμα, η Τζέιν Χάρπερ, είπε ότι άκουγε ήχους σαν εκρήξεις όταν οι τοίχοι και τα παράθυρα κατέρρεαν.



Σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ, από την Τρίτη καταγράφηκαν 18 ανεμοστρόβιλοι στις πολιτείες Νεμπράσκα, Κάνσας, Μιζούρι, Ιλινόι και Κεντάκι.




ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε