Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Φοροαπαλλαγές και για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια

Φοροαπαλλαγές και για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια
Αντισυνταγματική κρίθηκε η διάταξη που όριζε φοροαπαλλαγές μόνο για τα ζευγάρια των ετεροφυλόφιλων

Το ανώτατο δικαστήριο της Γερμανίας έκρινε σήμερα αντισυνταγματική τη διάταξη με την οποία τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια δεν δικαιούνταν τις φοροαπαλλαγές οι οποίες ίσχυαν για τα παντρεμένα ζευγάρια των ετεροφυλόφιλων.
 
Στη Γερμανία τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια δικαιούνταν απαλλαγή στο φόρο μεταβίβασης γης στις αγοραπωλησίες ακινήτων. Ο νόμος τροποποιήθηκε το 2010 για να επεκταθεί η απαλλαγή και στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια που είχαν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.
 
Δύο άνδρες οι οποίοι είχαν χωρίσει το 2009 προσέφυγαν στο Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης ζητώντας να προχρονολογήσει την απαλλαγή. Οι δικαστές έκριναν ότι η διαφορετική αντιμετώπιση μεταξύ ετεροφυλόφιλων και ομοφυλόφιλων ζευγαριών πριν από το 2010 δεν δικαιολογείται νομικά και παραβιάζει το Σύνταγμα.
 
Μετά την απόφαση αυτή αναμένεται ότι οι αρχές θα υποχρεωθούν να επιστρέψουν τους φόρους που είχαν καταβάλει πολλά πρώην ζευγάρια.
 
Η απόφαση ανακοινώθηκε τη στιγμή που το κυβερνών Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ συζητά να επεκτείνει μια απαλλαγή στο φόρο εισοδήματος και για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε