Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Φωτογραφίες και βίντεο του Τσάβες μετά την εγχείρηση

ΦΩΤΟ Cubadebate.cu
ΦΩΤΟ Cubadebate.cu

Φωτογραφίες και βίντεο με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας να κάνει περίπατο στην Αβάνα μετέδωσαν τα κουβανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, εθεάθη να κάνει τον περίπατό του στην Αβάνα, όπου στις αρχές Ιουνίου χειρουργήθηκε για την αφαίρεση καρκινικού όγκου, σύμφωνα με φωτογραφίες που δημοσιεύονται σήμερα στον κουβανικό Τύπο.

Ο Τσάβες φωτογραφήθηκε το πρωί της Παρασκευής ενώ περπατούσε κατόπιν εντολής των γιατρών του οι οποίοι θεωρούν ότι το περπάτημα πρέπει να συμπεριληφθεί στη διαδικασία ανάρρωσης του προέδρου, υποστηρίζει η ιστοσελίδα Cubadebate.cu, που δημοσιεύεται τέσσερις φωτογραφίες.

Στις φωτογραφίες ο 56χρονος Τσάβες, φανερά αδυνατισμένος, συντροφεύεται από τις κόρες του, Μαρία Γκαμπριέλα και Ρόζα Βιρχίνια, τον υπουργό Εξωτερικών Νικολάς Μαδούρο και ένα γιατρό.

ΦΩΤΟ Cubadebate.cu

Η τοπική τηλεόραση μετέδωσε εξάλλου ένα βίντεο του περιπάτου στο οποίο ο Τσάβες αναπολεί την παιδική ηλικία του, όταν έπαιζε με λοβούς λουλουδιών παριστάνοντας ότι είναι σπαθιά και “μονομαχεί” με τον Μαδούρο.

Ο Τσάβες έφτασε στην Κούβα στις 8 Ιουνίου στο πλαίσιο περιοδείας του που είχε ξεκινήσει από τη Βραζιλία και τον Ισημερινό. Ενώ βρισκόταν στην Αβάνα χειρουργήθηκε αρχικά για ένα απόστημα στη λεκάνη και κατόπιν για έναν καρκινικό όγκο. Ο πρώην ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος παραιτήθηκε το 2006 για λόγους υγείας, ενημερώνεται τακτικά για την κατάσταση του Τσάβες ο οποίος έχει δηλώσει χαρακτηριστικά στην κουβανική τηλεόραση: “Ο Φιντέλ είναι ο πρώτος γιατρός μου”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε