Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Φωτογραφίες του Τσάβες μετά την εγχείρηση – Συναντήθηκε με τον Φ. Κάστρο

Φωτογραφίες του Τσάβες μετά την εγχείρηση – Συναντήθηκε με τον Φ. Κάστρο

Η κυβέρνηση λέει ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας αναρρώνει με γρήγορο ρυθμό μετά την επέμβαση και θα είναι έτοιμος να συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές της 7ης Οκτωβρίου

Ο υπουργός Πληροφόρησης της Βενεζουέλας Άντρες Ισάρα δημοσίευσε χθες, μέσω του λογαριασμού του στον ιστότοπο Twitter, φωτογραφίες που απεικονίζουν τον πρόεδρο Ούγο Τσάβες να συνομιλεί με τον πρώην ηγέτη της Κούβας Φιδέλ Κάστρο στην Αβάνα και να βαδίζει στο νοσοκομείο όπου αναρρώνει μετά την εγχείριση στην οποία υποβλήθηκε.

Ο Τσάβες και ο Κάστρο –σύμμαχος και πολιτικός μέντορας του προέδρου της Βενεζουέλας– «μίλησαν για σχεδόν δύο ώρες», ανέφερε ο Ισάρα.

Ο Ισάρα πρόσθεσε ότι ο Τσάβες δέχθηκε ακόμη ένα τηλεφώνημα από την πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ –επίσης πρώην καρκινοπαθή– η οποία του επισήμανε ότι πρέπει να ακολουθήσει το χρονοδιάγραμμα της θεραπείας του με πειθαρχία.

Δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση για το πότε θα επιστρέψει ο Τσάβες, κι η αντιπολίτευση ζητεί να ονομαστεί αντικαταστάτης του.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η «ανωμαλία» στους ιστούς που εντοπίστηκε στην ίδια περιοχή του σώματος του Τσάβες όπου είχε προσβληθεί από καρκίνο αφαιρέθηκε. Αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων στον ιστό που αφαιρέθηκε, ώστε να σχηματιστεί η πλήρης εικόνα.

Διαβάστε

“Είμαι πολύ καλά” λέει ο πρόεδρος της Βενεζουέλας μετά την εγχείρηση

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε