Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Φόβοι για περισσότερους νεκρούς απο τον καύσωνα στη Μόσχα

Ρώσος επιστήμονας εκτιμά οτι αρκετές χιλιάδες Μοσχοβίτες έχουν χάσει τη ζωή τους τον Ιούλιο εξαιτίας του καύσωνα που πλήττει την πόλη, ενώ, όπως είπε- τον Αύγουστο μπορεί να προστεθούν κι άλλοι νεκροί.

Η Μόσχα, με πληθυσμό πάνω από 10 εκατομμύρια, πλήττεται από ισχυρό κύμα καύσωνα από το τέλος Ιουνίου με θερμοκρασίες που πολλές φορές φτάνουν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Επικαλούμενος μία έκθεση του Ληξιαρχείου της Μόσχας ο Μπόρις Ρέβιτς, δημογράφος και οικολογικός ερευνητής της ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, δήλωσε ότι 5.840 περισσότεροι Μοσχοβίτες πέθαναν τον Ιούλιο απ΄όσους είχαν πεθάνει τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Ο Ρέβιτς πρόσθεσε ότι πιστεύει πως η αύξηση αυτή οφείλεται στον καύσωνα. “Η κατάσταση ήταν πολύ εύκολο να προβλεφθεί”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου. “Το μόνο πράγμα που προσάπτω στον εαυτό μου είναι ότι η πρώτη μου εκτίμηση για τους θανάτους στην αρχή του καύσωνα ήταν πολύ χαμηλή”.

 Η Υπηρεσία Κρατικής Στατιστικής αναμένεται να δημοσιεύσει τα στοιχεία που έχει για τους θανάτους που σημειώθηκαν τον Ιούλιο γύρω στις 20 Αυγούστου, πρόσθεσε ο Ρέβιτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Μετράει πληγές οι Ρωσία-Χιλιάδες οι νεκροί-Η βροχή έδωσε ανάσα στη Μόσχα
   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε