Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Φουκουσίμα: Διέρρευσε μεγάλη ποσότητα ραδιενεργού νερού στη θάλασσα

Φουκουσίμα: Διέρρευσε μεγάλη ποσότητα ραδιενεργού νερού στη θάλασσα

Περίπου 12 τόννοι ραδιενεργού ύδατος διέρρευσαν από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα και πιθανότητα ένα μέρος τους χύθηκε στη θάλασσα, σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία.

Η ηλεκτρική εταιρεία Tokyo Electric Power (Tepco) εξήγησε ότι η διαρροή αυτή εντοπίστηκε το πρωί σε ένα σωλήνα που συνδέεται με μια προσωρινή εγκατάσταση απολύμανσης του ύδατος, όπου καθαρίζεται το νερό που χρησιμοποιείται για την ψύξη των αντιδραστήρων.

Ιδιαίτερα ραδιενεργό μετά τη χρησιμοποίησή του σε έναν αντιδραστήρα, το νερό αυτό συνήθως επαναδιοχετεύεται στο σύστημα ψύξης μετά τη διέλευσή του από το σύστημα απολύμανσης.

Η Tepco τόνισε ότι το ραδιενεργό ύδωρ που διέρρευσε σήμερα είχε περάσει ένα μέρος της διαδικασίας καθαρισμού.

Εκπρόσωπος της εταιρείας τόνισε ότι η διαρροή σημειώθηκε στο σημείο σύνδεσης σωλήνων και ότι ένα μέρος του ύδατος πιθανότατα χύθηκε στον ωκεανό.

Η ζημιά αποκαταστάθηκε και η Τepco προσπαθεί τώρα να εξακριβώσει την ακριβή ποσότητα του ραδιενεργού ύδατος που χύθηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό κοντά στο σταθμό Φουκουσίμα Νταΐτσι, 220 χλμ βορειοανατολικά του Τόκιο.

Δεν είναι πρώτη φορά που σημειώνεται διαρροή ραδιενεργού ύδατος στο σταθμό. Περίπου 120 τόννοι είχαν ήδη διαρρεύσει από το σύστημα απολύμανσης τον περασμένο μήνα, 80 λίτρα από τα οποία χύθηκαν στη θάλασσα.

Διαβάστε επίσης:

Επιτρέπεται η είσοδος στη Φουκοσίμα, ένα χρόνο μετά το πυρηνικό δυστύχημα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε