Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

#FreeTheNipple: Γυναίκες τα… δείχνουν υπέρ της φεμινίστριας μαθήτριας

Φωτό twitter / @rsigurdardottir
Φωτό twitter / @rsigurdardottir

Η λογοκρισία για το γυναικείο σώμα αποτελεί “καυτό” θέμα συζήτησης από το καλοκαίρι του 2014, όταν το κίνημα #FreeTheNipple ξεκίνησε για πρώτη φορά.

Ενώ το κίνημα έχει μία… λεγεώνα διάσημων υποστηρικτών και αποτελεί μάλιστα το κεντρικό θέμα επερχόμενης ταινίας, οι γυναίκες εξακολουθούν να λογοκρίνονται στα social media.

Πρόσφατα, το συγκεκριμένο hashtag πήρε ξανά… μπροστά, όταν μία 17χρονη μαθήτρια δέχθηκε επιθέσεις επειδή ανέβασε μία topless φωτογραφία της.

Συμπαράσταση και… επανάσταση!

Η Adda Þóreyjardóttir Smáradóttir, πρόεδρος της φεμινιστικής κοινότητας του Commercial College της Ισλανδίας, ανακοίνωσε την θέσπιση της ημέρας “Free the Nipple” στις 26 Μαρτίου, για να δείξει την υποστήριξή της στο κίνημα ενάντια στην λογοκρισία.

Μαζί με έναν φίλο της, ανέβασαν ξεχωριστές φωτογραφίες με τα… επίμαχα σημεία στα social media και αμέσως δέχθηκε επιθέσεις.

“Ήταν δύσκολο κι έπρεπε να διαγράψω την φωτογραφία μέσα σε λίγα λεπτά, ωστόσο ήταν αρκετό για να ξεκινήσει μία επανάσταση”, έγραψε σε ένα post στο Facebook, σύμφωνα με τον Independent.

Ο πόλεμος ενάντια στην λογοκρισία μαίνεται, ωστόσο μετά τις εκατοντάδες φωτογραφίες συμπαράστασης στο twitter, είναι πλέον ξεκάθαρο ποιος κέδρισε αυτή την μάχη…

Δείτε τα… ακατάλληλα tweets

 

Πηγή: huffingtonpost.co.uk

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε