Σάββατο, 30 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ένοπλη φρουρά για τον τελευταίο αρσενικό λευκό ρινόκερο στον κόσμο! (ΦΩΤΟ)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Στιγμή δεν αφήνουν από τα μάτια τους τον τελευταίο αρσενικό λευκό ρινόκερο στον κόσμο που βρίσκεται στην Κένυα.

Έχει τοποθετηθεί σε 24ωρη βάση ένοπλη φρουρά υπό τον φόβο να πέσει ο Sudan θύμα λαθροθήρων.  Ο Sudan και οι δύο “γυναίκες” του στο Ol Pejeta Conservancy στην Κένυα συγκαταλέγονται μεταξύ των 5 σπανιότερων υποειδών του λευκού ρινόκερου που έχουν μείνει στον κόσμο.


Είναι μάλιστα οι μοναδικοί που ζουν σε σχετική ελευθερία, καθώς οι άλλοι δύο ρινόκεροι φυλάσσονται σε ζωολογικούς κήπους.

Στον Sudan και τις “γυναίκες” του έχουν τοποθετηθεί ραδιοπομποί, ενώ τους έχουν αφαιρεθεί τα κέρατα προκειμένου να αποτρέψουν τους λαθροκυνηγούς που έχουν σκοτώσει εκατοντάδες ρινόκερους τα τελευταία χρόνια στην Αφρική, καθώς πιστεύεται λανθασμένα ότι έχουν θεραπευτικές ιδιότητες.


“Με την αυξανόμενη ζήτηση για κέρατο ρινόκερου και ελεφαντόδοντο, αντιμετωπίζουμε πολλούς λαθροκηνυγούς και συχνά ρισκάρουμε τις ζωές μας στη γραμμή του καθήκοντος”, σημείωσε ο Simor Irungu, ένας από τους φρουρούς του Sudan.

Ο λευκός ρινόκερος είναι από τα σπανιότερα είδη και μετά τον θάνατο του Angalifu τον Δεκέμβριο βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην εξαφάνιση.


Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι υπάρχουν πλέον πολύ περιορισμένες πιθανότητες να γεννηθούν άλλοι ρινόκεροι και έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στον Sudan και τις “γυναίκες” του που μεταφέρθηκαν από ζωολογικό κήπο της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Κένυα το 2009.

Πηγή: Telegraph

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε