Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

«Φτάνει ένας Μπερλουσκόνι! Μην επιστρέψετε στην πολιτική ζωή κ. Στρος Καν»

ΦΩΤΟ REUTERS

Την ώρα που οι Γάλλοι σοσιαλιστές έχουν μουδιάσει γιατί ο DSK επιστρέφει, η Guardian τον παρακαλεί να μην μπει ξανά στον πολιτικό στίβο γιατί «θα ατίμαζε τη γαλλική αριστερά»!

Η βρετανική εφημερίδα σε άρθρο της μια μέρα μετά την αθώωση του Γάλλου πολιτικού εκτιμά πως ενδεχόμενη επιστροφή του Ντομινίκ Στρος Καν στην πολιτική «θα ατίμαζε τη γαλλική αριστερά» και υπογραμμίζει πως «ένας Μπερλουσκόνι είναι αρκετός».

«Η πολιτική καριέρα του είναι τελειωμένη. Δεν πρέπει να αναστηθεί. Δεν μπορεί πλέον να έχει το σεβασμό που είναι απαραίτητος για έναν υψηλού επιπέδου υπουργό, ακόμη περισσότερο για έναν αρχηγό κράτους. Ένας Μπερλουσκόνι είναι αρκετός», γράφει η εφημερίδα.

«Μια αποκατάσταση του κ. Στρος-Καν θα ατίμαζε τη γαλλική αριστερά. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα έχει ήδη αρκετά προβλήματα χωρίς να αφεθεί να ταπεινωθεί με τόσο προσβλητικό τρόπο», συνεχίζει το κύριο άρθρο της εφημερίδας, που είναι πολύ επικριτικό για το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Θεωρώντας «εντελώς αδιανόητο τον ρεβανσιστικό τόνο που υιοθετούν τόσοι Γάλλοι σοσιαλιστές», η Guardian εκτιμά πως η παύση των διώξεων εναντίον του Ντομινίκ Στρος Καν «δεν θα έπρεπε να προκαλεί μια τεράστια ανακούφιση, αλλά μια τεράστια αμηχανία».

«Δεν αθωώθηκε… Αφέθηκε ελεύθερος στη βάση μιας τεχνικής λεπτομέρειας, έστω κι αν είναι ζωτικής σημασίας», προσθέτει η εφημερίδα. «Σε ποιο κόσμο ζουν άραγε οι ηγέτες του Σοσιαλιστικού Κόμματος;», αναρωτιέται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο σεισμός στις ΗΠΑ ταλαιπωρεί και τον… Στρος Καν

Ελεύθερος ο Στρος Καν – Τι δήλωσε αμέσως μετά την απόφαση του δικαστή

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε