Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

“Φτιάξτε βόμβα στην κουζίνα της μαμάς σας”

“Φτιάξτε βόμβα στην κουζίνα της μαμάς σας”

Ηλεκτρονικό περιοδικό της Αλ Κάιντα με την επωνυμία “Inspire” κυκλοφόρησε στο internet και δίνει συμβουλές για την κατασκευή βομβών.

Υλικά που βρίσκονται στην κουζίνα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών. Τον τρόπο υποδεικνύει η Αλ Κάιντα στο πρώτο αγγλόφωνο ηλεκτρονικό περιοδικό που κυκλοφόρησε στο internet με το οποίο η οργάνωση επιχειρεί να εμπνεύσει την ιδέα της Τζιχάντ σε όσο το δυνατόν περισσότερους μουσουλμάνους που κατοικούν στο δυτικό κόσμο.

Μάλιστα το περιοδικό περιέχει ένα άρθρο με τον τίτλο «Φτιάξτε μια βόμβα στην κουζίνα της μαμάς σας», που είναι «ένας λεπτομερής αλλά σύντομος και απλός οδηγός για το πώς να κατασκευαστεί μια βόμβα χρησιμοποιώντας υλικά που μπορούν να βρεθούν σε μια κουζίνα».

“Εγκέφαλος” του περιοδικού φέρεται να είναι ο γνωστός σουνίτης κληρικός Ανουάρ αλ Αουλάκι , στέλεχος της Αλ Κάιντα στην Υεμένη, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί “ο Μπιν Λάντεν του Διαδικτύου”.

Το περιοδικό αντιμετώπισε ωστόσο προβλήματα κατά την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του, αφού στο Διαδίκτυο εμφανίστηκαν μόλις τρεις από τις 67 σελίδες του, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης SΙΤΕ, που είναι υπεύθυνο για τον εντοπισμό και τον έλεγχο ιστοσελίδων με τρομοκρατικό περιεχόμενο. Το άρθρο του Αλ Αουλάκι που έφερε τον τίτλο “Ας θυσιαστούν οι ψυχές μας για εσάς” δεν κατέστη δυνατόν να αναρτηθεί.

 

Η Αλ Κάιντα έχει ισχυρή παρουσία στο internet με πολλές ιστοσελίδες που χρησιμοποιεί για τη στρατολόγηση νέων μελών. Από τις πλέον γνωστές ήταν οι Αlneda. com και Jehad.net. Το 2006 η οργάνωση έστησε έναν 24ωρο τηλεοπτικό σταθμό, τον Αl Ζawraa ΤV, που εξέπεμπε από ένα μυστικό στούντιο στη Συρία σε όλον τον αραβικό κόσμο, μέσω δορυφόρου που ανήκε στην αιγυπτιακή κυβέρνηση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε