Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Φυλάκιση 35 ετών για τον Μπεν Άλι και τη σύζυγό του

REUTERS
Σε ποινή φυλάκισης 35 ετών καταδικάστηκε ερήμην ο πρώην πρόεδρος της Τυνησίας Ζιν ελ-Αμπιντίν Μπεν Αλί και η σύζυγός του από δικαστήριο της χώρας, για κλοπή και παράνομη κατοχή χρημάτων και κοσμημάτων μεγάλης αξίας.
Επιπλέον το δικαστήριο αποφάσισε να καταβάλουν πρόστιμα ύψους 91 εκατομμυρίων δηναρίων (46 εκατ. ευρώ).
 
Για τον πρώην πρόεδρο και τη σύζυγο του Λέιλα Τραμπέλσι, ανακοίνωσε το δικαστήριο, εκκρεμεί η απόφαση για παράνομη κατοχή όπλων και ναρκωτικών. Η απόφαση θα ανακοινωθεί στις 30 Ιουνίου.
 
Σημειώνεται ότι η δίκη ολοκληρώθηκε μόλις σε μία ημέρα.
 
Τα χρήματα, τα όπλα, τα ναρκωτικά αλλά και αρχαιολογικά ευρήματα είχαν όλα βρεθεί σε μία από τις βίλες του Μπεν Άλι με τις εικόνες από τα κατασχεθέντα να προκαλούν δυσάρεστη εντύπωση στους Τυνήσιους.
 
Μετά την λαϊκή εξέγερση στο τέλος του 2010 που κορυφώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, ο Μπεν Άλι κατέφυγε στην Σαουδική Αραβία, η οποία δεν απάντησε στο αίτημα για την έκδοση του στην Τυνησία.
 

  “Αστειότητα” χαρακτήρισε την ετυμηγορία του δικαστηρίου της Τυνησίας, σύμφωνα με την οποία ο έκπτωτος πρόεδρος Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι και η σύζυγος του, καταδικάστηκαν ερήμην, σε κάθειρξη 35 ετών, για κλοπή και παράνομη κατοχή χρημάτων και κοσμημάτων, ο δικηγόρος του πρώην προέδρου.

    “Το μόνο που μας προκαλεί αυτή η απόφαση είναι γέλια” δήλωσε ο Λιβανέζος Ακράμ Αζουρι, από τη Βυρηττό, ενώ δήλωσε ότι θα προτείνει στον έκπτωτο πρόεδρο να εγκαταλείψει τη Σαουδική Αραβία, όπου έχει διαφύγει με την οικογένεια του από τις 14 Ιανουαρίου και να καταφύγει σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να αποφύγει την έκδοση του στην Τυνησία.

    “Εάν ο πρόεδρος δεχθεί την πρόταση μου, τότε θα καταφέρει να αποκτήσει την ασυλία , χάρη στην οποία θα αποφύγει οποιοδήποτε αίτημα έκδοσης του”, κατέληξε ο δικηγόρος, ο οποίος δεν εκπροσωπεί και τη σύζυγο του Μπεν Άλι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε