Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Φυλακίστηκε 14χρονος εκτελεστής για λογαριασμό εμπόρων ναρκωτικών!

Σε τρία χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε 14χρονος που δρούσε ως εκτελεστής για λογαριασμό ενός καρτέλ ναρκωτικών

Δικαστήριο του Μεξικού καταδίκασε έναν 14χρονο με αμερικανική υπηκοότητα, που δρούσε ως εκτελεστής για λογαριασμό ενός καρτέλ ναρκωτικών, σε τρία χρόνια φυλάκιση σε φυλακή ανηλίκων για δολοφονία, απαγωγή και διακίνηση κοκαΐνης.
 
Ο Εντγκαρ Χιμένες, γνωστός με το προσωνύμιο “Ελ Ποντσίς” (“αυτός που φοράει πόντσο”, ο “καλυμμένος”), εργαζόταν για το καρτέλ ναρκωτικών του Νότιου Ειρηνικού στην πολιτεία Μορέλος μέχρι τη σύλληψή του από μεξικανούς στρατιώτες τον Δεκέμβριο, όταν προσπάθησε να ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να επισκεφθεί την οικογένειά του.
 
Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της πολιτείας Μορέλος ανακοίνωσε ότι δικαστήριο ανηλίκων έκρινε τον Χιμένες ένοχο για τέσσερις κατηγορίες, ανάμεσά τους για τη δολοφονία τεσσσάρων ανθρώπων, τα ακρωτηριασμένα πτώματα των οποίων βρέθηκαν να κρέμονται από μία γέφυρα κοντά στην πόλη του Μεξικού τον περασμένο Αύγουστο.
 
Σε ανακοίνωσή του ο στρατός είχε αναφέρει τον Δεκέμβριο ότι ο Χιμένες παραδέχθηκε ότι σκότωσε τουλάχιστον επτά ανθρώπου ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών που του είχε προμηθεύσει ο αρχηγός του καρτέλ.
 
Οι αρχές αναζητούσαν τον Χιμένες από τα τέλη Οκτωβρίου, όταν στρατιώτες φέρονται να τον είχαν συλλάβει αλλά να μην συνειδητοποίησαν ποιος ήταν και να τον άφησαν ελεύθερο λόγω του νεαρού της ηλικίας του.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε