Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

G8: Ο αποκλεισμός της Γάζας δεν μπορεί να συνεχιστεί

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ο αποκλεισμός της Γάζας “δεν μπορεί να συνεχιστεί και οφείλει να αλλάξει”, υπογραμμίζουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ομάδας των Οκτώ στην τελική ανακοίνωσή τους.

“Οι σημερινές ρυθμίσεις δεν είναι βιώσιμες και πρέπει να αλλάξουν”, επισημαίνεται στην τελική ανακοίνωση της G8 σε αναφορά στον αποκλεισμό που έχει επιβληθεί από το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. “Ζητούμε επίμονα από όλες τις πλευρές να εργαστούν από κοινού για να υλοποιηθεί η απόφαση 1860 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και για να διασφαλιστεί η ανθρωπιστική βοήθεια και η μεταφορά εμπορικών αγαθών και η μετακίνηση ανθρώπων από και προς τη Γάζα”, προσθέτουν οι ηγέτες της G8.

“Εκφράζουμε τη βαθύτατη λύπη μας για τους βίαιους θανάτους και τους τραυματισμούς που προκλήθηκαν στη διάρκεια των γεγονότων που σημειώθηκαν στις 31 Μαΐου στα ανοιχτά της Γάζας”, επισημαίνουν οι ηγέτες στο κείμενο αυτό, στο οποίο εκφράζουν ωστόσο την ικανοποίησή τους για “την απόφαση που πήρε η ισραηλινή κυβέρνηση να δημιουργήσει μια δημόσια ανεξάρτητη επιτροπή για να διερευνήσει για τα γεγονότα αυτά, με μια διεθνή συμμετοχή”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Επιστολή Γ. Παπανδρέου για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε