Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Γαλλία: Διαδηλώσεις για τους γάμους μεταξύ ομοφυλόφιλων

Γαλλία: Διαδηλώσεις για τους γάμους μεταξύ ομοφυλόφιλων

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σε πολλές πόλεις της Γαλλίας κατά του νομοσχεδίου της σοσιαλιστικής κυβέρνησης που ανοίγει το δρόμο στον γάμο μεταξύ των ομοφυλοφίλων και στην υιοθεσία παιδιού,

Οι διαδηλωτές ανέρχονταν σε περίπου 70.000 στο Παρίσι, σύμφωνα με την αστυνομία της γαλλικής πρωτεύουσας. Ωστόσο σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι διαδηλωτές ανέρχονταν σε 200.000.

Στη Λιόν, στην κεντροανατολική Γαλλία, περίπου 22.000 άνθρωποι είχαν κατέβει στους δρόμους, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, ενώ σύμφωνα με τους διοργανωτές οι διαδηλωτές ανέρχονταν σε 27.000. Στη Μασαλία, στη νότια Γαλλία, οι άνθρωποι που διαμαρτύρονταν κατά του γάμου μεταξύ των ομοφυλοφίλων ανέρχονταν σε 6.000 ως 8.000.

Στην Τουλούζη, στη νοτιοδυτική Γαλλία, πολλές χιλιάδες διαδηλωτές βρέθηκαν αντιμέτωποι σήμερα το απόγευμα με πολλές εκατοντάδες άλλους που μετείχαν σε αντιδιαδήλωση, τους οποίους απώθησαν οι δυνάμεις της τάξης κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

Στη Μασαλία οι αντιτιθέμενοι στον γάμο μεταξύ των ατόμων του ιδίου φύλου βρέθηκαν επίσης αντιμέτωποι με ανθρώπους που μετείχαν σε αντιδιαδήλωση, οι οποίοι τους φώναζαν αποδοκιμαστικά “υπάρχω με δύο μπαμπάδες”. Επίσης στη Λιόν, η αστυνομία είχε συλλάβει εκ των προτέρων περίπου σαράντα νέους από τους περίπου 200 που μετείχαν σε αντιδιαδήλωση, η οποία είχε στόχο την καταδίκη του “ομοφοβικού” χαρακτήρα της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που είχε διοργανωθεί.

Νέες διαδηλώσεις κατά του γάμου μεταξύ των ομοφυλοφίλων αναμένεται να γίνουν αύριο κατόπιν αιτήματος του ινστιτούτου Civitas, μιας οργάνωσης που πρόσκειται στους καθολικούς.

Σήμερα ο Πάπας Βενέδικτος κάλεσε την Εκκλησία της Γαλλίας να ακουστεί η φωνή της “αδιάκοπα και με αποφασιστικότητα στις δημόσιες συζητήσεις για τα κοινωνικά θέματα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γαλλία: Ναι στους γάμους ομοφυλοφίλων

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε