Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Γαλλία – Εκλογές, δημοσκόπηση: Θρίαμβος Μακρόν στον β’ γύρο

Γαλλία – Εκλογές, δημοσκόπηση: Θρίαμβος Μακρόν στον β’ γύρο

Με τους συντηρητικούς και τους σοσιαλιστές να έχουν δηλώσει τη στήριξή τους στην υποψηφιότητά του, ο Εμανουέλ Μακρόν μοιάζει έτοιμος για περίπατο στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία επί της Μαρίν Λε Πεν. Οι δημοσκοπήσεις τουλάχιστον αυτό δείχνουν, αλλά ο παράγοντας αποχή παραμένει απρόβλεπτος.

Οι δημοσκοπήσεις για τη μάχη Μακρόν – Λε Πεν ξεκίνησαν ήδη από το βράδυ της Κυριακής, όταν καλά καλά κανείς δεν ήξερε ποιος από τους δυο θα είναι πρώτος. Τη Δευτέρα (24.04.2017) με τον Μακρόν να έχει κερδίσει τον πρώτο γύρο, έρχεται και η πρώτη δημοσκόπηση μετά το τελικό αποτέλεσμα.

Σε έρευνα της Opinionway, ο ανεξάρτητος υποψήφιος λαμβάνει ποσοστό 61% ενώ η ακροδεξιά αντίπαλός του είναι στο 39%. Ωστόσο, από τα πρώτα λεπτά της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου, πολλοί Γάλλοι (που κατά πληροφορίες φτάνουν ακόμη και στο 40%) δήλωναν ότι θα επιλέξουν αποχή στον δεύτερο γύρο γιατί δεν θέλουν ούτε Μακρόν ούτε Λε Πεν στην προεδρία της Γαλλίας.

Ο κεντρώος υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν φέρεται να κερδίζει την ακροδεξιά Μαρίν Λε Πεν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, στις 7 Μαϊου, με 61% έναντι 39%, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinionway.

Υπενθυμίζεται ότι ο φιλοευρωπαίος Μακρόν και ακροδεξιά Λε Πεν είναι οι δυο υποψήφιοι που ήρθαν πρώτοι στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών. Δυο υποψήφιοι τους οποίους χωρίζουν τα πάντα αλλά τους… “ενώνει” η θέση πως θέλουν να τα βάλουν με το σύστημα (“παιδιά” του οποίου είναι και οι δυο!).

Ο 39χρονος Μακρόν συγκέντρωσε το 23,86% των ψήφων στον πρώτο γύρο και κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση. Ακολούθησε η Λε Πεν με 21,43%, συγκεντρώνοντας δηλαδή 6,9 εκατομμύρια ψήφους, ένα ιστορικό ρεκόρ για το Εθνικό Μέτωπο. Οι άλλοι δύο βασικοί υποψήφιοι, ο Φρανσουά Φιγιόν και ο Ζαν-Λικ Μελανσόν, συγκέντρωσαν 19,91% και 19,64% αντίστοιχα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε