Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Γαλλία: Γενική απεργία στις αερομεταφορές απο τις 6 έως τις 9 Φεβρουαρίου

Γαλλία: Γενική απεργία στις αερομεταφορές απο τις 6 έως τις 9 Φεβρουαρίου

Τα γαλλικά εργατικά συνδικάτα κήρυξαν τριήμερη απεργία σε όλους τους κλάδους που απασχολούνται στις αερομεταφορές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο που επιβάλλει περιορισμούς στο δικαίωμά τους ν’ απεργούν.

Η κυριότερη ένωση κυβερνητών αεροσκαφών SNPL επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή της την κήρυξη της απεργίας, χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο «άδικο και καταστροφικό για το επάγγελμά μας».

Τα συνδικάτα που εκπροσωπούν τα πληρώματα καμπίνας, όπως και οι υπόλοιπες μεγάλες εργατικές οργανώσεις ανακοίνωσαν πως υποστηρίζουν την απεργία.

Το νομοσχέδιο, που εγκρίθηκε τον Ιανουάριο από την Εθνοσυνέλευση, επιτάσσει την «εγγυημένη λειτουργία» σε περίπτωση απεργίας και επιβάλλει στους εργαζομένους που προτίθεται να απεργήσουν να προκηρύσσουν την κινητοποίησή τους τουλάχιστον 48 ώρες νωρίτερα.

Στη Γαλλία κάτι παρόμοιο ισχύει για τις απεργίες στους σιδηροδρόμους.

Τα εργατικά συνδικάτα αντιτείνουν πως αντίθετα με τους σιδηροδρόμους, οι αερομεταφορές δεν αποτελούν κρατική υπηρεσία.

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε προς ψήφιση από μέλος του κόμματος UMP του προέδρου Νικολά Σαρκοζί έπειτα από την απεργία των εργαζομένων στην ασφάλεια των αεροδρομίων, τον περασμένο Δεκέμβριο, η οποία είχε προκαλέσει μικρής κλίμακας προβλήματα στην πραγματοποίηση των πτήσεων.

Διαβάστε

Καταδίκη για την σαϊεντολογία στην Γαλλία – Θεωρείται οργανωμένη συμμορία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε