Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Γαλλία και Γερμανία η πρώτη επίσημη του Ν.Κάμερον

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στο εξωτερικό ως πρωθυπουργός της Βρετανίας πραγματοποιεί την Πέμπτη ο Ντέιβιντ Κάμερον. Πρώτη στάση της περιοδείας του το Παρίσι, ακολουθεί το Βερολίνο.

 

Στο Παρίσι φθάνει την Πέμπτη ο νέος Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον για την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στο εξωτερικό μετά την ανάληψη της εξουσίας από το συνασπισμό Τόρις-Φιλελευθέρων.
 
Ο Κάμερον θα συναντηθεί με τον Νικολά Σαρκοζί και την Παρασκευή θα κατευθυνθεί στη Γερμανία για συνομιλίες με την Ανγκελα Μέρκελ.
 
Ο Βρετανός πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Γαλλίας θα δειπνήσουν στο Μέγαρο των Ηλυσίων, όπως ανακοίνωσε ο Νικολά Σαρκοζί μιλώντας σε δημοσιογράφους επιστρέφοντας από τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Λατινικής Αμερικής στη Μαδρίτη.
 
Ο Ντέιβιντ Κάμερον έχει απευθύνει ήδη πρόσκληση στον Νικολά Σαρκοζί να επισκεφθεί το Λονδίνο στις 18 Ιουνίου.
 
Την Παρασκευή ο Βρετανός πρωθυπουργός θα έλθει ενώπιος ενωπίω με την Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.
 
«Τρέχοντα θέματα που αφορούν την οικονομική και χρηματοοικονομική πολιτική καθώς και διμερή θέματα για την ευρωπαϊκή και διεθνή πολιτική θα βρίσκονται στο επίκεντρο της συζήτησης» ανέφερε σε ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.
 
Επιπλέον, έχει προγραμματιστεί μία κοινή συνέντευξη Τύπου των ηγετών Βρετανίας και Γερμανίας.
 
Ο Κάμερον έχει προσκληθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Ιούλιο, ενώ τον Ιούνιο αναμένεται να μετάσχει στη σύνοδο της G20 στον Καναδά.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε