Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Γαλλία: Λιτότητα 100 δισ. για μηδενικό έλλειμμα το 2016

ΦΩΤΟ REUTERS

Μεγαλύτερη ανάγκη της γαλλικής κυβέρνησης ακόμη κι από τον περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος είναι να περιφρουρηθεί η αξιολόγηση ΑΑΑ της χώρας…

Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Φρανσουά Φιγιόν, ανέλαβε το άχαρο έργο να ανακοινώσει τα νέα μέτρα λιτότητας, ύψους 100 δισ. ευρώ που αποφάσισε η κυβέρνηση Σαρκοζί για να πετύχει δημοσιονομική ισορροπία το 2016.

Το νέο πρόγραμμα λιτότητας περιλαμβάνει μια αύξηση κατά 5% της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων, αύξηση του ΦΠΑ σε πολλά προϊόντα και υπηρεσίες και επίσπευση της εφαρμογής της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού που επρόκειτο να εφαρμοσθεί το 2018.

Η μεταρρύθμιση του 2010 που προβλέπει αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης από τα 60 στα 62 χρόνια θα εφαρμοσθεί μια χρονιά νωρίτερα, το 2017.

«Έχουμε μπροστά μας πολλά χρόνια προσπαθειών», δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός, που δεν έκρυψε πως υπό το βάρος της κρίσης χρέους σε όλη την Ευρώπη, θεωρεί ότι η λέξη «πτώχευση» δεν είναι πια μια αφηρημένη έννοια…

«Για να φθάσουμε σε μηδενικό έλλειμμα ως το 2016, πράγμα που είναι στόχος μας, θα πρέπει να εξοικονομήσουμε λίγο πάνω από 100 δισ. ευρώ», τόνισε ο Φιγιόν παρουσιάζοντας το νέο πρόγραμμα λιτότητας της Γαλλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποια μέτρα λιτότητας; Ο Σαρκοζί πλήρωνε 37.000 ευρώ την βραδιά για σουίτα στις Κάννες!

Σήμερα ανακοινώνονται τα νέα μέτρα λιτότητας στη Γαλλία

Γάλλοι: Λεφτά τέλος για τους έλληνες – Κουραστήκαμε να πληρώνουμε

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε