Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Γαλλία: Οχι στη μαντήλα

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Οχι στη μαντήλα λένε επίσημα οι γάλλοι πολιτικοί.

Κοινοβουλευτική επιτροπή συνιστά να ταχθεί η Γαλλία επισήμως κατά της ισλαμικής μαντίλας που καλύπτει πλήρως το πρόσωπο και να λάβει μέτρα για να την απαγορεύσει από τις δημόσιες υπηρεσίες και τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Η πολυαναμενόμενη έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα αναφέρει οτι οι γυναίκες που επιλέγουν να καλύψουν το πρόσωπό τους για θρησκευτικούς λόγους είναι λίγες στη χώρα, λιγότερες από 2.000.

 Έπειτα από 200 ακροάσεις, η επιτροπή προτείνει την υιοθέτηση μιας κοινοβουλευτικής απόφασης που “να διακηρύσσει ότι ολόκληρη η Γαλλία λέει όχι στην ισλαμική μαντίλα που καλύπτει πλήρως το πρόσωπο και ζητεί να απαγορευτεί αυτή η πρακτική στην επικράτεια της Δημοκρατίας”.

 Εκτός από την απόφαση αυτή –πρόκειται για μια επίσημη διακήρυξη του κοινοβουλίου που δεν είναι νομικά καταναγκαστική–, η επιτροπή παρουσιάζει μια σειρά “προτάσεων”, με τις οποίες ζητεί “να υιοθετηθεί διάταξη που να απαγορεύει να κρύβει κανείς το πρόσωπό του στις δημόσιες υπηρεσίες”, περιλαμβανομένων των δημόσιων συγκοινωνιών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε