Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Γαλλία: παραμένει σε κώμα το 2χρονο αγοράκι που μολύνθηκε από το E.coli

ΦΩΤΟ REUTERS

Η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται κρίσιμη. Δυο από τα οκτώ παιδιά που έπαθαν δηλητηρίαση από στέλεχος του βακτηρίου πήραν εξιτήριο ανακοίνωσε το νοσοκομείο της Λιλ.

“Γενικότερα, η κατάσταση της υγείας των παιδιών βελτιώνεται από αιματολογικής άποψης”, δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

Η κατάσταση της υγείας του παιδιού που έχει αρρωστήσει πιο σοβαρά, του αγοριού που βυθίστηκε σε τεχνητό κώμα, κρίνεται “σταθερή”. “Δεν υπάρχει ούτε βελτίωση ούτε επιδείνωση. Παραμένει στο μηχάνημα τεχνητής υποστήριξης της αναπνοής και εξακολουθεί να του γίνεται αιμοκάθαρση”, προσέθεσε η εκπρόσωπος.

Αιμοκάθαρση γίνεται και σε τρία από τα άλλα παιδιά που εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Τα οκτώ παιδιά εισήχθησαν στο νοσοκομείο όταν παρουσίασαν αιμορραγικές διάρροιες και νεφρική ανεπάρκεια. Επτά από τα παιδιά αυτά είχαν καταναλώσει κατεψυγμένα μπιφτέκια της μάρκας “Steaks Country”, τα οποία παρασκευάζει η γαλλική εταιρεία SEB και διανέμονται από τα καταστήματα της γερμανικής αλυσίδας Lidl.

Πάντως, το όγδοο παιδί, ένα κοριτσάκι επτά ετών, το οποίο εισήχθη στο νοσοκομείο την Παρασκευή, όταν εμφάνισε τα ίδια συμπτώματα, δεν είχε καταναλώσει τέτοια μπιφτέκια.

Η προέλευση του βακτηρίου στη Γαλλία εξακολουθεί να μην έχει διαπιστωθεί με ακρίβεια. Η μόνη βεβαιότητα που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι ότι οι εξετάσεις που έγιναν δείχνουν ότι δεν πρόκειται για το ίδιο στέλεχος του βακτηρίου E.coli που εντοπίστηκε στη Γερμανία σε βιολογικά φύτρα, από το οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά 39 άνθρωποι στην Ευρώπη –38 στη Γερμανία και 1 στη Σουηδία.

Οι υγειονομικές και ιατρικές αρχές της Γαλλίας αναμένουν τώρα επίσης τα αποτελέσματα των εξετάσεων για άλλα δύο ύποπτα κρούσματα, ενός νεαρού ενήλικα και ενός 10χρονου παιδιού, που προέρχονται επίσης από τη βόρεια Γαλλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε τεχνητό κώμα το δίχρονο αγοράκι που μολύνθηκε από το E.coli

Αγωνία για ένα από τα παιδιά που έπαθαν δηλητηρίαση από το E.coli

Έξι παιδιά στο νοσοκομείο, ίσως λόγω E.coli

Η σοβαρότερη μόλυνση στον κόσμο μέχρι σήμερα το E.coli

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε