Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Γαλλία: Το debate “ανέβασε” τον Μακρόν

Φωτογραφία REUTERS
Φωτογραφία REUTERS

Δυο 24ωρα απέμειναν έως τον δεύτερο και καθοριστικό γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών και όλα δείχνουν πως (βάσει των δημοσκοπήσεων τουλάχιστον) θα πρέπει να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα για να χάσει ο Εμανουέλ Μακρόν την νίκη επί της Μαρίν Λε Πεν. Το debate ανάμεσα στους δυο υποψηφίους, όπου η ακροδεξιά υποψήφια έβγαλε όλη την αλαζονεία της, έδωσε πόντους στον Μακρόν.

Μια νέα δημοσκόπηση που βλέπει το φως της δημοσιότητας μια μέρα μετά την τηλεμαχία των δυο και 48 ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τον β’ γύρο στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, δείχνει τον Μακρόν να εδραιώνεται πάνω από το 60%.

Σε γκάλοπ της εταιρίας Elabe για το κανάλι BFM TV, ο Μακρόν έχει ποσοστό 62% έναντι 38% της Λε Πεν. Το ποσοστό του κεντρώου υποψήφιου είναι κατά 3% αυξημένο σε σχέση με προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας.

Η έρευνα έγινε μετά τη μια και μοναδική τηλεοπτική μονομαχία μεταξύ των δύο προεδρικών υποψηφίων, την Τετάρτη (03.05.2017), όπου Μακρόν και Λε Πεν “σφάχτηκαν”, με την ακροδεξιά υποψήφια να καταφεύγει σε “κατινιές” όταν είπε στον αντίπαλό της «μην παίζετε μαζί μου τη δασκάλα με τον μαθητή», σε μια έμμεση αναφορά στο γάμο του με την κατά 25χρόνια σύζυγό του, Μπριζίτ Τρονιέ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε