Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Γαλλία: “Τυφώνας” Μακρόν, κερδίζει… τους πάντες! Χάνει και από τον Μελανσόν η Λε Πεν

Γαλλία: “Τυφώνας” Μακρόν, κερδίζει… τους πάντες! Χάνει και από τον Μελανσόν η Λε Πεν

Με οποιονδήποτε κι αν βρεθεί αντιμέτωπος στο δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών ο Εμανουέλ Μακρόν, θα τον κερδίσει με ποσοστό από 60% και πάνω! Αυτό δείχνει νέα δημοσκόπηση, ενώ η ακροδεξιά Μαρίν Λε Πεν καταποντίζεται στον β’ γύρο και θα έχανε ακόμη κι αν αντίπαλός της ήταν ο υποψήφιος της Αριστεράς, Ζαν Λυκ Μελανσόν.

Αν στον δεύτερο γύρο αναμετρούνταν ο ανεξάρτητος υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν και η ακροδεξιά Μαρίν Λε Πεν, ο πρώτος θα επικρατούσε με ποσοστό 66%. Ο πρώην υπουργός Οικονομίας της κυβέρνησης Ολάντ θα νικούσε και τον πρώην πρωθυπουργό και υποψήφιο της Δεξιάς, Φρανσουά Φιγιόν, με 68% σύμφωνα με δημοσκόπηση της Harris Interactive Poll.

Αν δε ήταν αντίπαλος με τον Ζαν-Λυκ Μελανσόν, ο Μακρόν θα ήταν και πάλι νικητής, αυτή τη φορά με 60%.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, η Μαρίν Λε Πεν (μεγάλο φαβορί για τη νίκη στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξάγεται την Κυριακή 23.04.2017) θα ηττηθεί στον δεύτερο γύρο, απ’ όποιον κι αν βρεθεί αντίπαλός της! Αν είναι ο Φιγιόν, ο υποψήφιος των “Ρεπουμπλικάνων” θα επικρατούσε με 58%.

Αν ήταν ο Μελανσόν, κι αυτός θα τη νικούσε, με ποσοστό 60%. Ο υποψήφιος της Αριστεράς θα κέρδιζε ακόμη κι αν αντίπαλός του στον β’ γύρο ήταν ο Φιγιόν (58%).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε