Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Γαλλία: Χαμόγελα για τους ομήρους

ΦΩΤΟ REUTERS

Φωτογραφίες των επτά ομήρων που έχει απαγάγει έδωσε στη δημοσιότητα η Αλ Κάιντα του ιλσμικού μάγρεμπ (Aqmi), γεμίζοντας αισιοδοξία τους οικείους τους.

Οι πέντε από τους ομήρους είναι Γάλλοι πολίτες και το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας έκρινε ότι οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι είναι πολύ ενθαρρυντικές, κυρίως γιατί είναι ένα σοβαρό δείγμα ότι οι όμηροι είναι ζωντανοί.

«Οι φωτογραφίες είναι αυθεντικές. Ακόμα και εάν δεν γνωρίζουμε ποια ημερομηνία έχουν τραβηχτεί είναι ένα πολύ ενθαρρυντικό δείγμα με δεδομένο ότι δείχνουν όλους τους ομήρους ζωντανούς», αναφέρεται σε ανακοίνωση του εκπροσώπου του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, Μπερνάρ Βαλερό.

«Οι κρατικές υπηρεσίες συνεχίζουν την έντονη κινητοποίησή τους με στόχο να επιτύχουν την απελευθέρωσή τους, ενώ οι επαφές μας με τις οικογένειές τους είναι καθημερινές», πρόσθεσε.

Οι εικόνες που μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα είναι αποσπάσματα από μια μαγνητοσκόπηση που δείχνει πολλούς ανθρώπους να ερωτούν τους ομήρους διάφορα πράγματα, όπως τα στοιχεία τους ή το πού και πώς απήχθησαν.

Οι απαχθέντες στις 15 Σεπτεμβρίου από την περιοχή Αρλίτ του Νίγηρα είναι πέντε Γάλλοι υπήκοοι, ένας από το Τόνγκο και ένας από τη Μαδαγασκάρη που εργάζονται στις γαλλικές εταιρείες Arena και Satom.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε