Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Γάλλος πρόεδρος: “Οφείλουμε στην Ελλάδα την υποστήριξη που υποσχεθήκαμε”

Γάλλος πρόεδρος: “Οφείλουμε στην Ελλάδα την υποστήριξη που υποσχεθήκαμε”

Η λύση της ελληνικής κρίσης παραμένει ένας από τους βασικούς στόχους στην ευρωπαϊκή πολιτική της Γαλλίας, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, σε συνέντευξη Τύπου σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο επαναπροσανατολισμός της Ευρώπης, εξήγησε στην αρχή της ομιλίας του, ήταν μια από τις μεγαλές επιλογές της πολιτικής του.

Εξέφρασε στη συνέχεια την ικανοποίησή του για δύο στάδια που επιτεύχθηκαν με τη δική του συμμετοχή: Το μεν πρώτο, τον Ιούνιο με την υιοθέτηση του Σύμφωνου για την Ανάπτυξη, το δε δεύτερο στις 18 Οκτωβρίου, με την απόφαση για την τραπεζική ένωση αλλά και τη φορολόγηση των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.

Σαν τρίτο σημείο ο Φρανσουά Ολάντ υπογράμμισε:

«Δεν τελείωσα όμως ακόμα σε σχέση με αυτήν την αποστολή μου (στην Ευρώπη). Η ελληνική κυβέρνηση έφερε και ψηφίσθηκε στη Βουλή ένα νέο σκληρό πρόγραμμα για τη μείωση του ελλείμματος. Η Ελλάδα περιμένει να δεχθεί την υποστήριξη της Ευρώπης και του ΔΝΤ, αυτήν την υποστήριξη που της έχουμε υποσχεθεί.

»Θεωρώ ότι πέρα από κάποια ακόμα σημεία που αφορούν τεχνικές λεπτομέρειες, τής οφείλουμε αυτήν την υποστήριξη, για να δώσουμε ένα τέλος σε κάθε αμφιβολία σε ο,τι αφορά στην ακεραιότητα της ευρωζώνης».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε