Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Game of Thrones: Ποιος δεν θέλει να επισκεφτεί από κοντά το Dragonstone

Game of Thrones

Αν είστε πραγματικοί φανς του Game of Thrones, πρέπει να το δείτε αυτό! Πού βρίσκεται στην πραγματικότητα το κάστρο Dragonstone.

Οι φανατικοί του Game of Thrones ξέρουν τι είναι το κάστρο Dragonstone. Το San Juan de Gaztelugatxe το γνωρίζουν όμως;

Όσοι πιστοί της πολυαγαπημένης σειράς Game of Thrones, προσέλθετε στην Ισπανία. Εκεί βρίσκεται το San Juan de Gaztelugatxe, τοποθεσία στην οποία γυρίζονται όλες οι σκηνές του κάστρου. Η Χώρα των Βάσκων (βασκικά: Euskadi, ισπανικά: País Vasco) είναι μια από τις 17 αυτόνομες κοινότητες (περιφέρειες) της Ισπανίας.

Bρίσκεται στο βόρειο τμήμα της χώρας και περιλαμβάνει τις περιοχές Άλαβα, Μπιθκάια και Γκιπούθκοα. Το ήπιο ωκεάνιο κλίμα της και ταυτόχρονα εξαιρετικά υγρό (περισσότερα από 1000 mm βροχοπτώσεων ετησίως) και τα πράσινα τοπία της, έρχονται σε αντιπαράθεση με ένα μεγάλο τμήμα της Ιβηρικής Χερσονήσου.

Το κάστρο Dragonstone είναι στην πραγματικότητα μια εκκλησία που απέχει μόλις λίγα λεπτά από το κέντρο. Μετά από 200 σκαλοπάτια και ένα στενό ανηφορικό δρομάκι, οι επισκέπτες φτάνουν στο San Juan de Gaztelugatx, όπου βρίσκεται η εκκλησία.

Το μέρος μετά την έναρξη της σειράς, προσελκύει εκατοντάδες τουρίστες τον χρόνο.  Εκεί, οι τουρίστες χτυπούν τις καμπάνες της εκκλησίας τρεις φορές και κάνουν στο τέλος μία ευχή.

Και για όποιον είναι φαν της σειράς αλλά όχι των… 200 σκαλοπατιών, υπάρχει και άλλος τρόπος! Μπορούν να κάνουν καγιάκ γύρω από το μικρό νησάκι! Η καλύτερη διαφυγή για τους φανατικούς τηλεθεατές του Game of Thrones!

Δείτε το βίντεο:

Πηγή βίντεο: INSIDER

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις