Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Γάμοι ομοφυλοφίλων στο Μεξικό

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Η Πόλη του Μεξικού είναι το πρώτο μέρος στη Λατινική Αμερική που επιτρέπει τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων.

 

Από τις 05 Μαρτίου όπου και εγκρίθηκε ο νόμος αρκετές δεκάδες ζευγάρια παντρεύτηκαν. Χθες περίπου 20 ζευγάρια ομοφυλοφίλων τέλεσαν τους γάμους τους στο δημαρχείο της Πόλης του Μεξικού.
 
Ο νόμος, ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο, παρέχει το δικαίωμα στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια όχι μόνο να παντρευτούν αλλά και να υιοθετήσουν παιδιά.

Ωστόσο, δεν λείπουν και οι ομοφοβικές επιθέσεις σε όλη τη χώρα, καθώς οι διακρίσεις εις βάρος των gay είναι σύνηθες φαινόμενο.
 
Στη θέσπιση του νόμου αντιδρούν η Καθολική Εκκλησία, συντηρητικές ομάδες, καθώς και η κεντροδεξιά κυβέρνηση που προσπάθησε να αποτρέψει το Ανώτατο Δικαστήριο να πάρει τη σχετική απόφαση.
 
Οι βουλευτές ενέκριναν την τροποποίηση του τοπικού αστικού κώδικα, που ως σήμερα εξειδίκευε τον γάμο «ως ένωση με ελεύθερη συναίνεση μεταξύ ενός ανδρός και μίας γυναίκας», ανακοινώθηκε από το Σώμα.
Ο γάμος μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου δεν είναι αποδεκτός σε κανένα άλλο μέρος στη Λατινική Αμερική, παρά το γεγονός ότι σε κάποιες χώρες, όπως η Ουρουγουάη και η Κολομβία, έχει αναγνωρισθεί νομικά η σύναψη ενός συμφώνου συμβίωσης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε