Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Γάζωσαν λεωφορεία στο Γιοχάνεσμπουργκ

Γάζωσαν λεωφορεία στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον δυο καινούργιων λεωφορείων στο Σοβέτο, προάστιο του Γιοχάνεσμπουργκ, τραυματίζοντας οκτώ άτομα. 

Το περιστατικό χαρακτηρίζεται πλήγμα για το νέο σύστημα των μέσων μαζικής μεταφοράς που εγκαινιάστηκε στην πόλη, μετέδωσαν εγχώρια ΜΜΕ χθες Σάββατο.Το νέο σύστημα, που απειλεί το μονοπώλιο των ημιλεωφορείων που λειτουργούν ως ταξί, είχε παρουσιαστεί ως ένα από τα έργα εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου που πρόκειται να διεξαχθεί εφέτος.

Το σύστημα ταχείας μετακίνησης με λεωφορεία Rea Vaya τέθηκε σε λειτουργία από τον περασμένο Αύγουστο, και μεταφέρουν πολίτες από το Σοβέτο στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ–μια απόσταση 25 χλμ. Ωστόσο, ορισμένοι ιδιοκτήτες ημιλεωφορείων-ταξί είχαν απειλήσει να εμποδίσουν τα δρομολόγια των λεωφορείων, που απειλούν τα έσοδά τους. Την Παρασκευή σημειώθηκαν δύο επιθέσεις ενόπλων, σύμφωνα με το ραδιοφωνικό σταθμό 702 του Γιοχάνεσμπουργκ.

Στο Ορλάντο, μια συνοικία στο Σοβέτο όπου συχνάζουν τουρίστες, άγνωστοι πυροβόλησαν εναντίον λεωφορείου τραυματίζοντας τέσσερις ανθρώπους, ένας εκ των οποίων νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Σε άλλο σημείο στο Σοβέτο, ένοπλοι που επέβαιναν σε ημιλεωφορείο-ταξί άνοιξαν πυρ εναντίον λεωφορείου τραυματίζοντας τον οδηγό του και τρεις επιβάτες. Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι διεξάγονται έρευνες για τις επιθέσεις.

Οι επιθέσεις έχουν πιθανότατα στόχο να εκφοβίσουν τους πολίτες ώστε να μη χρησιμοποιούν τις νέες λεωφορειακές γραμμές, που επιδοτούνται από την κυβέρνηση. Πάντως, οι ξένοι επισκέπτες που θα βρεθούν στη Νότια Αφρική το καλοκαίρι είναι λιγότερο πιθανό να γίνουν στόχοι τέτοιων επιθέσεων–αφού τα περισσότερα ξενοδοχεία τους παρέχουν ιδιωτικές μετακινήσεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε