Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

“Γάζωσαν” τζιπ τοκογλύφου – Δυο νεκροί, δύο σοβαρά τραυματίες

“Γάζωσαν” τζιπ τοκογλύφου – Δυο νεκροί, δύο σοβαρά τραυματίες

Δύο άνδρες δολοφονηθήκαν το πρωί και ένας άνδρας και μια γυναίκα δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή στο νοσοκομείο της πόλης Ραζλόγκ στη νοτιοδυτική Βουλγαρία, σε επίθεση με στόχο τη δολοφονία γνωστού τοκογλύφου.

«Κόσκινο» έγινε από σφαίρες το τζιπ πολυτελείας του Βασίλ Ντόνεφ (ευρύτατα γνωστού και με το ψευδώνυμο “Ντόνεβιο”), όταν οι άγνωστοι δράστες πυροβόλησαν με καλάσνικοφ το ΙΧ του 49χρονου σκοτώνοντάς τον καθώς και το σωματοφύλακά του Κωνσταντίν Ρόμπεφ στο χωριό Μπάνια, όπου ήταν η πολυτελής κατοικία του τοκογλύφου.

Η περιφερειακή αστυνομική διεύθυνση ειδοποιήθηκε στις 8 το πρωί, όταν περαστικός είδε το αυτοκίνητο ακινητοποιημένο σε περίεργη θέση, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας. Όταν έφθασαν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι διαπράχθηκε εν ψυχρώ εκτέλεση.

«Στις αρχές Απριλίου η εθνική υπηρεσία δίωξης του οργανωμένου εγκλήματος συνέλαβε τον Βασίλ Ντόνεφ με κατηγορίες για τοκογλυφία. Εναντίον του είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για παράνομη χορήγηση δανείων σε συνεργασία με πέντε “συνεταίρους” του με πλούσιο ποινικό μητρώο. Κατά τις έρευνες στο γραφείο του, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν έγγραφα αναγνώρισης χρεών, η εξυπηρέτηση των οποίων εξασφάλιζε στον ίδιο μηνιαίο εισόδημα της τάξης των 200.000 λέβα (περίπου 100.000 ευρώ).

Ύστερα από 72 ώρες, ο Βασίλ Ντόνεφ αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, επειδή επρόκειτο για το πρώτο αδίκημα και για την πρώτη σύλληψή του. Ο Ντόνεφ εξεβίαζε τους υπόχρεούς του εδώ και χρόνια. Με απάτες και εκβιασμούς είχε αποκτήσει διαμερίσματα στο χειμερινό θέρετρο Μπάνσκο, σπίτι στην πόλη Σιμιτλί, διάφορα ΙΧ πολυτελείας. Την πολυτελή βίλα στο χωριό Μπάνια, όπου έμενε τελευταία, απέκτησε με τον ίδιο τρόπο – εκβιάζοντας τους οφειλέτες του με επιτόκια.

Ο Ντόνεφ είχε προσπαθήσει να θάψει ζωντανούς κάποιους οφειλέτες του για παραδειγματισμό», αναφέρει στην ηλεκτρονική έκδοσή της η εφημερίδα “24 Ώρες”.

Διαβάστε

Αλ Άσαντ: “Μακάρι να μην είχαμε καταρρίψει το τουρκικό F4”

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε