Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

“Γελάει ο Φιντέλ για τις φήμες που τον ήθελαν νεκρό”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

“Βούηξε” το Twitter με την είδηση οτι ο πρώην ηγέτης της Κούβας έχει πεθάνει.

“Ο Φιντελ Κάστρο μελετά, αναλύει και γελάει με τις φήμες στο Twitter. Η CIA προσπάθησε να τον σκοτώσει περισσότερες από 700 φορές και το Twitter ακολουθεί τον ίδιο δρόμο”, γράφει ο μπλόγκερ Yohandry στην ιστοσελίδα του, χωρίς όμως να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες. Ο Yohandry, που είναι γενικά καλά πληροφορημένος έκανε ένα “διάλειμμα” από τις διακοπές του για να διαψεύσει τις φήμες σχετικά με την υγεία του Κάστρο και υποστηρίζει ότι “το 2012 θα είναι μια χρονιά μεγάλων κινημάτων στην Κούβα”.

Ο 85χρονος πια ιστορικός ηγέτης της Κούβα, που απομακρύνθηκε από την εξουσία το 2006 για λόγους υγείας, έχει αποσυρθεί στην κατοικία του στη δυτική Αβάνα και έχει αφοσιωθεί στη συγγραφή των “σκέψεών” του για διεθνή θέματα. Τα άρθρα του δημοσιεύονται (το τελευταίο στις 13 Νοεμβρίου) στον επίσημο Τύπο. Μερικές φορές τον επισκέπτονται ξένοι ηγέτες, όπως ο πρόεδρος της Αϊτής, Μισέλ Μαρτελί, στις 18 Νοεμβρίου.

Η κουβανική τηλεόραση ανέφερε την Δευτέρα ότι ο Φιδέλ Κάστρο έστειλε ευχητήριες επιστολές για το 2012 στους Κουβανούς γιατρούς που εργάζονται στη Βολιβία. Την περασμένη Παρασκευή είχε ευχηθεί και “καλή ανάρρωση” σε ένα γνωστό παίκτη του μπέιζμπολ που τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε