Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Γέννησε δίδυμα γυναίκα με δύο μήτρες!

Σε μια από τις πλέον σπάνιες περιπτώσεις τους είδους, γυναίκα με δύο μήτρες έφερε στον κόσμο δίδυμα στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η εγκυμοσύνη ήταν ομαλή και τα δίδυμα γεννήθηκαν με καισαρική, στις 15 Σεπτεμβρίου.
 
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα St.Petersburg Times, η 24χρονη Αντρέα Μπαρμπόσα και ο σύζυγός της Μικέλ, δεν ακολουθούσαν κάποια αναπαραγωγική μέθοδο. Τα παιδιά γεννήθηκαν στο Νοσοκομείο Morton Plant.
 
Όπως είπε η γυναικολόγος της μητέρας, Πατρίτσια Σ. Τζον, η περίπτωση του ζευγαριού από τη Φλόριντα είναι πολύ σπάνια-συμβαίνει μία φορά στα πέντε εκατομμύρια. Η ειδικός εξήγησε ότι για να συμβεί, δύο ωάρια πρέπει να απελευθερωθούν και να γονιμοποιηθούν ταυτόχρονα σε κάθε μια από τις δύο μήτρες.
 
Επιστημονικά, αυτό που έχει η μητέρα των διδύμων ονομάζεται δίδελφη μήτρα, με την οποία διαγνώσθηκε πριν από τέσσερα χρόνια. Η περίπτωσή της όμως δεν είναι και η μοναδική του είδους. Το 2010, γυναίκα στη Γιούτα, που επίσης είχε δύο μήτρες, έμεινε έγκυος αλλά η σύλληψη των παιδιών είχε γίνει σε διαφορετικούς χρόνους.
 
Μόνο μια στις 2.000 γυναίκες παγκοσμίως έχουν δίδελφη μήτρα, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι δεν γνωρίζουν τι προκαλεί αυτήν την πάθηση. Δύο από τα συμπτώματα μπορεί να είναι έντονος πόνος και αιμορραγία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε