Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Γέννησε δίδυμα στα χαλάσματα

ΦΩΤΟ REUTERS

Ελπίδα ζωής στο Πακιστάν που ζει δραματικές στιγμές εξαιτίας των φονικών πλημμυρών έδωσε μια γυναίκα με τη γέννηση των δίδυμων αγοριών της στα χαλάσματα.

Η χώρα πλήττεται το τελευταίο διάστημα από τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 80 χρόνων. Όμως μια αχτίδα ζωής ήρθε με το χαρμόσυνο περιστατικό. Έγκυος γυναίκα γέννησε μέσα στα χαλάσματα δύο δίδυμα αγοράκια, που χαίρουν άκρας υγείας και προκάλεσαν για πρώτη ημέρα χαμόγελα στα πρόσωπα των διασωστών και στρατιωτών, που αγωνίζονται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες για τη διάσωση των πολιτών.

Οι πλημμύρες έχουν ήδη προκαλέσει το θάνατο σε 1.600 πολίτες, ενώ έχουν πλήξει πάνω από 13 εκατομμύρια Πακιστανών.

Ο πιλότος ενός ελικοπτέρου του στρατού, που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά πτωμάτων, είδε σήμερα έκπληκτος ότι ένα ακόμα πτώμα που επρόκειτο να μεταφέρει… εκινείτο και όχι μόνο αυτό, αλλά ακούγονταν από το φορείο όπου βρίσκονταν και κάποιες φωνούλες.

Επρόκειτο για μια νεαρή Πακιστανή που λιποθύμησε αμέσως μετά τη γέννα των δίδυμων αγοριών της. Ήταν καλά στην υγεία της και πανευτυχής, που έφερε ζωή μέσα στα χαλάσματα και τη δυστυχία. Η νεαρή μαμά, Ζαχίντα Περβέν, μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο με τα παιδιά της και όπως ανέφεραν οι εκεί γιατροί κανείς τους δεν κινδυνεύει.

Διάσωση made in USA

Περισσότερα από 1000 άτομα έχουν διαδώσει μέχρι στιγμής τα ελικόπτερα που διέθεσαν οι ΗΠΑ να να συνδράμουν στο έργο των πακιστανικών σωστικών συνεργείων.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει προσφέρει επιπλέον βοήθεια 35 εκατ. δολάρια, που προστίθενται στα άλλα 7,5 εκατ. δολάρια που έχουν διατεθεί για την αρωγή του πληθυσμού στις πληγείσες περιοχές. Η Ουάσιγκτον έχει επίσης αποστείλει τρόφιμα, στέγη και ιατροφαρμακευτικό υλικό και άλλα προϊόντα πρώτης ανάγκης, ενώ στη διάθεση των πακιστανικών αρχών έχει διατεθεί περίπου 435.000 γεύματα, που προέρχονται από τα αποθέματα των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.

Η Ουάσιγκτον διέθεσε επίσης 14 σωσίβιες και έξι μονάδες φιλτραρίσματος νερού, και μία μονάδα ηλεκτρογενήτριας 25 MW καθώς και δώδεκα μεταλλικές προκατασκευασμένες γέφυρες, οι οποίες μπορούν να αντικαταστήσουν προσωρινά τις οδικές γέφυρες που έχουν καταστραφεί από τις πλημμύρες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε