Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Γερμανία: Αποκλείεται η ιδιωτικοποίηση των σιδ. σταθμών πρίν το 2013

Ο υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας, Πέτερ Ραμσάουερ, απέκλεισε κάθε πιθανότητα ιδιωτικοποίησης της εταιρείας των κρατικών σιδηροδρόμων Deutsche Bahn πριν από το 2013, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο τεύχος της Δευτέρας του περιοδικού Σπίγκελ.

“Εάν θέλαμε να καταλήξουμε (στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης) μέχρι το 2013, θα έπρεπε να ξεκινήσουμε την προκαταρκτική δουλειά από τώρα. Και κάτι τέτοιο το θεωρώ μη ρεαλιστικό”, τόνισε ο υπουργός.

 Ο Ραμσάουερ εξήγησε ότι το κοινό έχει άσχημη άποψη για τους κρατικούς σιδηροδρόμους, που ανήκουν κατά 100% στο κράτος. “Αν θέλουμε να μπούμε στο Χρηματιστήριο θα πρέπει να έχουμε καλή εικόνα. Και ο διευθυντής της DB, από αυτήν την άποψη, έχει να κάνει πολλή δουλειά σε πολλούς τομείς”, πρόσθεσε.

 Ο υπουργός σημείωσε εξάλλου ότι το περιβάλλον στις αγορές δεν είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό αυτήν την περίοδο και ότι, αναμφίβολα, δεν θα επιτρέψει να αποδοθεί μια δίκαιη τιμή στην εταιρεία, η αξία της οποίας υπολογίζεται μεταξύ 5-8 δισεκατομμυρίων ευρώ. “Δεν θα ξεπουλήσουμε την Deutsche Bahn. Δεν πρόκειται για ένα οποιοδήποτε ασήμαντο κεφάλαιο”, κατέληξε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε