Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Γερμανία: Αστυνομικά μέτρα για την ομιλία του ακροδεξιού Βίλντερς

Ο ολλανδός πολιτικός Γκέρτ Βίλντερς, γνωστός για την αντιπαλότητά του προς το Ισλάμ, πρόκειται να μιλήσει σε ημερίδα στο Βερολίνο, η οποία οργανώνεται από ένα νέο ακροδεξιό κόμμα.

Το Κόμμα Ντι Φράιχαϊτ (Η Ελευθερία) ιδρύθηκε τον περασμένο μήνο από τον Εενέ Στάντκεβιτς, εμμανή πολέμιο του Ισλάμ και πρώην μέλος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της πρωθυπουργού Άνγκελας Μέρκελ.

Ο Βίλντερς πραγματοποιεί την επίσκεψη στο Βερολίνο έπειτα από την μεγίστη πολιτική του επιτυχία να προσκληθεί και να μετάσχει στη νέα δεξιόστροφη κυβέρνηση συνεργασία στην Ολλανδία, η οποία μάλιστα εξαρτάται απόλυτα από τη στάση του Κόμματος για την Ελευθερία (PVV) ώστε να επιβιώσει.

Για τη σημερινή ημερίδα η γερμανική αστυνομία έχει ορθώσει οδοφράγματα γύρω από το Ξενοδοχείο Μπερλίν, όπου πρόκειται να διεξαχθεί η εκδήλωση, με τις ακροαριστερές ομάδες να έχουν σημάνει προσκλητήριο-με ο σύνθημα «Στείλτε τον Γκερτ Βίλντερς σπίτι του» -για αντιδιαδήλωση.

Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί ακόμη μία αφορμή για την ανησυχία που συνέχει τα μεγάλα πολιτικά κόμματα της Γερμανίας για την άνοδο τον τελευταίο καιρό του αντι-μεταναστευτικού, αντι-ισλαμιστικού κινήματος στη χώρα.

Μάλιστα τον Σεπτέμβριο, το εξέχον στέλεχος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας Τίλο Σάρατσιν είχε εκδώσει βιβλίο, στο οποίο κατηγορούσε τους Μουσουλμάνους για την κατάπτωση της χώρας, άποψη που βρήκε ευήκοα ώτα σε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε