Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Γερμανία: Δεν προοριζόταν για τρομοκρατική επίθεση το πακέτο στην αγορά του Πότσδαμ

Γερμανία: Δεν προοριζόταν για τρομοκρατική επίθεση το πακέτο στην αγορά του Πότσδαμ

Για απόπειρα εκβιασμού προς την ταχυδρομική εταιρία DHL και όχι τρομοκρατική επίθεση κάνουν λόγο τώρα οι αρχές, σχετικά με το ύποπτο πακέτο που βρέθηκε στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Πότσδαμ την Παρασκευή (01.12.2017).

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών του Βρανδεμβούργου Καρλ-Χάιντς Σρέτερ, είναι σαφές ότι η απειλή, «με σχεδόν απόλυτη βεβαιότητα», δεν στρεφόταν εναντίον της χριστουγεννιάτικης αγοράς του Πότσδαμ.

Ο αρχηγός της αστυνομίας Χανς Γιουργκ Μέρκε έκανε λόγο για υπόθεση «ληστρικού εκβιασμού» προς την εταιρία DHL, με απαίτηση για πολλά εκατομμύρια ευρώ. Επεσήμανε ακόμη ότι οι έρευνες αφορούν τόσο τον εκβιασμό όσο και την απόπειρα πρόκλησης έκρηξης, καθώς, όπως είπε, αν το πακέτο είχε πυροδοτηθεί, θα μπορούσε να είχε προκαλέσει σοβαρότατους τραυματισμούς.

Ο ίδιος εξήγησε ότι στο σημείο, όπου πραγματοποιήθηκε ενδελεχής έρευνα, εντοπίστηκε σημείωμα με γραμμωτό κώδικα QR, ο οποίος αποκάλυπτε τον εκβιασμό.

Οι αρχές του κρατιδίου ανέφεραν ότι ο δράστης ή οι δράστες βρίσκονται στην περιοχή Βερολίνου-Βρανδεμβούργου και κάλεσαν τους επαγγελματίες να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί όταν παραλαμβάνουν δέματα, καθώς, αν η εταιρία δεν υποκύψει στον εκβιασμό, δεν αποκλείεται να σταλούν και άλλα πακέτα με ενδεχομένως επικίνδυνο περιεχόμενο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις