Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Γερμανία: “Εκλεγμένη κυβέρνηση η οποία να μπορεί να λειτουργήσει”

Γερμανία: “Εκλεγμένη κυβέρνηση η οποία να μπορεί να λειτουργήσει”

Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, διευκρίνισε ότι η Γερμανία σέβεται απόλυτα την ανάγκη για νέες εκλογές.

Μια εκλεγμένη κυβέρνηση «ικανή να λειτουργήσει, καθώς οι προκλήσεις είναι αναμφισβήτητα μεγάλες», επιθυμούν «το συντομότερο δυνατόν» το Βερολίνο και οι ευρωπαίοι εταίροι για την Ελλάδα, σύμφωνα με τον Γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ, ο οποίος πάντως διευκρίνισε ότι η Γερμανία σέβεται απόλυτα την ανάγκη για νέες εκλογές.

Σε ό,τι αφορά τη θέση της Καγκελαρίου για την προοπτική παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ο κ. Ζάιμπερτ παρέπεμψε στις χθεσινοβραδινές δηλώσεις της ‘Αγκελα Μέρκελ, η οποία, στην διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον νέο Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, διαβεβαίωσε κατ΄επανάληψη ότι επιθυμεί την διευθέτηση της κρίσης χρέους με την Ελλάδα εντός Ευρωζώνης, με την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν οι συμφωνίες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε ακόμη στην πρόθεση της Γερμανίας να συζητήσει την πιθανότητα εφαρμογής μέτρων ενίσχυσης της ανάπτυξης.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το εάν λόγω των εκλογών κινδυνεύει η επόμενη δόση βοήθειας, η οποία πρέπει να καταβληθεί στο τέλος Ιουνίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος περιορίστηκε να δηλώσει ότι «αυτή η απόφαση δεν λαμβάνεται στα μέσα Μαΐου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γερμανικά ΜΜΕ: “ Τραγωδία – μέρος β΄, νέες εκλογές, η χώρα βυθίζεται στην σύγχυση”

Παρέμβαση Μπαρόζο για τις ελληνικές εκλογές

«Τεράστιο λάθος η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ»

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε